Problem z urochomieniem opel corsa b

14 Lut 2016, 12:04

Witam posiadam opla corsa b 1996r 1.4 benzyna/gaz samochód po przekręceniu kluczyka ładnie kreci ale na tym się kończy podłączyłem nowy akumulator to samo się dzieje świece były wymieniane ok .800 km temu kable również paliwo też jest świeże ,co może być przyczyna nie odpalania auta?
tarant33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 05 2014
Auto: opel corsa b
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

14 Lut 2016, 12:43

Jak ładnie kręci to sprawdź czy obraca się wałek rozrządu, może pasek jest szczerbaty lub sie urwał. Sprawdzamy czy jest iskra.
Następnie sprawdzamy czy mamy cisnienie paliwa. Domowy sposób to: ściągamy przewód paliwowy z powrotu na monowtrysku, wkładamy do pojemnika i sprawdzamy czy w czasie kręcenia rozrusznikiem ukaże się paliwo.
Jak nie mamy ciśnienia paliwa to sprawdzamy czy dochodzi prąd na pompkę paliwa. Auto można wtedy odpalić bezpośrednio na gazie.
andrzej_124
Stały forumowicz

19 Lut 2016, 13:27

Sprawdziłem pompę paliwa ładnie leci paliwo iskra jest oba paski są sprawne czy jeśli ładnie mi kręci to czy wałek rozrządu nie powinien być sprawny? ewentualnie co to jeszcze może być?
tarant33
Nowicjusz

26 Lut 2016, 14:10

Sprawdziłem pompę paliwa ładnie leci paliwo iskra jest oba paski są sprawne czy jeśli ładnie mi kręci to czy wałek rozrządu nie powinien być sprawny? ewentualnie co to jeszcze może być?
tarant33
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...