Wyciek oleju master 2.3 2015

Wczoraj, 19:16

Witam,
Mam problem z wyciekiem oleju w Renault master 2.3 136km, 2015 rok. Auto było już dwa razy na usuwaniu nieszczelności. Za pierwszym razem mechanicy stwierdzili wyciek z korka na bloku, jednak po około dwóch miesiącach zauważyłem że z silnika nadal kapie i auto trafiło na powtórną diagnozę. Następnie stwierdzono wyciek oleju przy pompie. Po przejechaniu około 2 tys km auto trafiło na przegląd i diagnosta stwierdził że z silnika jest wyciek. Postanowiłem zadzwonić do innego mechanika i on od razu stwierdził że problemem jest pompa wysokiego ciśnienia i trzeba ją wymienić na nową bo podobno pompa się wyciera po 200 tys. Km i leje się z niej olej. Auto ma przejechane 230 tys. Problemów z silnikiem nie ma żadnych dlatego zastanawiam sie czy faktycznie wymiana pompy to jedyne rozwiązanie ponieważ nowa pompa to koszt około 5000zł. Proszę o podpowiedź czy ktoś kiedyś spotkał się z podobnym problemem w tym aucie. Z góry dziękuję za odpowiedź
Piotr156
Obserwowany

• Wczoraj, 21:28

Umyć motor i obserwować . Czasami miejsce wycieku może nas zaskoczyć . Że niby typowe a tu du..a
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

Wczoraj, 21:40

Pod pompą jest O-Ring, warto wymienić robota prosta i szybka.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

Wczoraj, 21:51

Dziękuję za odpowiedzi, oring na pompie został wymieniony podczas drugiej naprawy i dlatego postanowiłem zadzwonić do innego mechanika, który stwierdził że trzeba wymienić pompę na nową żeby usunąć ten wyciek
    Piotr156
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Nissan Resonance
      Śmiała wizja Nissana dotycząca przyszłości crossoverów staje się rzeczywistością za sprawą europejskiego debiutu innowacyjnego samochodu koncepcyjnego Resonance. Model Resonance, który został stworzony przez ...