Problem P0456

Wczoraj, 19:55

Błąd P0456
Witam
Ford Fusion 2019r 1.5 135KW
Czy ktoś się spotkał z błędem systemu Evap P0456. Pierwszy raz spotkałem się z tym ponad rok temu. Wymieniłem zawór Evap na nowy z Allegro.
Chwilę pochodziło umarł 5 miesięcy później. Następnie wstawiono używany zawór bodajże z Focusa podziałał 9 miesięcy. Znowu wywaliło ten sam błąd. Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi co chwilę jest wymieniana ta sama część a objawy powracają? Czy jest to możliwe?
Wiadomo objawem jest rozruch silnika po zatankowaniu. Dopiero odpali za 4-5 razem
Z góry dziękuję
Bonus155
Nowicjusz

• Wczoraj, 20:21

Może to kwestia nie szczelności w układzie na łączeniach przewodów? Trochę dziwne żeby padała ta sama część tak często.

Masz zjawisko syczenia przy odkręcaniu korka paliwa? Zerknij sobie jeszcze na mój post tu odpowietrzanie-baku-paliwa-zasysanie-powietrza-przy-odkrecaniu-korka-vt128039.htm#p827843
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

Wczoraj, 20:53

Nie mam korka jest tylko klapka tam gdzie się wkłada pistolet
    Bonus155
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie, czyli ogumienie, którego potrzebujesz
      Mechanicy zalecają, aby w momencie gdy średnia dobowa temperatura powietrza osiąga więcej niż 7 stopni Celsjusza, zakładać w pojazdach opony letnie. Sprawdźmy, jakie cechy opon letnich sprawiają, że warto to robić i czemu ...