Problem z wyborem samochodu

03 Kwi 2011, 14:45

Witam, jako kompletny laik w sferze motoryzacji chciałabym spytać o poradę odnośnie - jak mówi sam temat ;) - wyboru samochodu.
Otóż, potrzebowałabym samochodu z wysokim zawieszeniem, dość pojemnym, żeby z tyłu bez problemu zmieściły się dwie osoby i ewentualnie jakiś bagaż, ze sporym bagażnikiem, gdyż mam psa rady owczarek niemiecki, którego muszę jakoś przewieźć wybawiając tym samym pasażerów siedzących z tyłu od uroczej jazdy z dużym, radosnym psem :D. Jednak nie chciałabym samochodu typu kombi, także wolałabym odejść od marki Fiat. Jako, że jestem krótkowidzem samochód powinien mieć dobrą widoczność, że tak to ujmę.

Czy mogłabym prosić o jakąś poradę? Bo kompletnie nie wiem, na co się zdecydować, sprawa jest dość paląca. Pozdrawiam :)
czarnaa
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

03 Kwi 2011, 14:59

jaki budżet i czy spalanie gra role :mrgreen:
jakie przebiegi planujesz?
jeśli chodzi o wycieczkowóz z dobrym napędem wysokim zawieszeniem i dużym bagażnikiem to polece Opla Monetereya
spokojnie mieści 4-5 osób z bagażem, a psiak będzie miał dużo miejsca i dobry widok z bagażnika, więc szaleć też nie powinien bardzo
[link do oferty na Allegro wygasł]
wersja 3 drzwiowa ;)
lub 5
[link do oferty na Allegro wygasł]
z tym że 3 drzwiowa jest krótsza od 5 o niecały metr :mrgreen: więc różnica nie taka wielka ;)
jedyna wada spalanie w granicach 9-10ON lub 11-13 PB (po zagazowaniu 13-15LPG)
silniki dobre ogólnie auto jeśli w miare dobrym stanie to bezawaryjne :wink:
nadwozie w pełnym ocynku, dość wytrzymały pojaździk :mrgreen:

(aukcje są przykładowe żeby pokazać jak toto wygląda :mrgreen: )
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Kwi 2011, 20:45

Ile masz euro na wydanie.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...