Problem ze Światłem +Abs (Mercedes 124D)

18 Sty 2012, 11:26

Witam !
Zgineły mi światła stopu i oswietlenie tablicy rejestracyjnej oraz zgineły mi ABS'y.
Czy jest do tego osobny bezpiecznik , czy jakiś przekaźnik , proszę o informacje jak bym mógł to naprawić.
Z góry dziękuje
pascal88
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1987
Auto: Mercedes 124D

19 Sty 2012, 18:06

sprawdz automat do stopu ale pierw sprawdz czy sa dobre zarowki w stopie i na oswietleniu tablicy. Jezeli sa dobre to szukaj moze cos gdzies nie laczy albo zwarcie/skorodowane kabelki itp. z abs to pewnie czujniki zobacz je przez omomierz
raxi109
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

20 Sty 2012, 23:41

W starych mercedesach bezpiecznik nawet jak nie jest przepalony potrafi nie przewodzić prądu.
Śniedzieją końce bezpieczników.
andrzej_124
Stały forumowicz

22 Sty 2012, 17:16

raxi109 napisał(a): pierw sprawdz czy sa dobre zarowki w stopie

andrzej_124 napisał(a):W starych mercedesach bezpiecznik nawet jak nie jest przepalony potrafi nie przewodzić prądu.
Śniedzieją końce bezpieczników.

To są 2 bardzo cenne informacje, zwłaszcza 1 która dotyczy wielu samochodów. :idea: :idea: :idea:
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...