Proszę o pomoc - Fiat 126P na B1

12 Lut 2010, 18:46

za rok chce robić b1 i cz to prawda cytat z forum FIAT 126P NA B1 WAŻNE

Kaszel wazy ponad 600 kg
Zeby sobie nim pomykac na B1, trzeba zmienic mase wlasna w dowodzie rejestracyjnym...
Ja akurat mam maluszka, i w jego dowodzie mam napisane 535kg.
Malo tego, jest to na dodatek nauka jazdy i sobie na nim szkole mlodych ludzi. A oni... Ostatnio nawet przerobimi Cinquecento.
Jest pare rzeczy ktore mozna w aucie wymienic, zeby mogl wazyc mniej niz 550 kg. Potem idziesz na zlom, tam maja wage, i trzeba go zwazyc. Z kwitem z wazenia idziesz do diagnosty, ktory na podstawie opisu zmian oraz kwitu z wazenia pojazdu moze zmienic mase wlasna pojazdu... Z kwitem od diagnosty idziesz do Urzedu Miejskiego i wyrabiasz dowod z odpowiednia masa wlasna pojazdu...
Proste jak wlos Mongola... :mrgreen:
Nie potrzeba zadnych homologacji.
Jezeli naruszysz konstrukcje pojazdu, wtedy bedziesz musial skorzystac z opinii rzeczoznawcy - tak bylo w moim przypadku, ale ja akurat troszke pociąłem malucha rzeby miedzy innymi rzucal sie w oczy... i czy jeśli złapie mnie policja maluchem na b to co jak na takiego miłego i ogólnie wporz a jak na jaką żmije nie mam nić złego z tą żmią
Ostatnio edytowany przez eskort, 12 Lut 2010, 22:48, edytowano w sumie 1 raz
eskort
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

12 Lut 2010, 18:55

Kłania się regulamin punkt 7.
To końcowe zdanie jest kompletnie nie zrozumiałe trzeba się domyślać o co Ci chodzi. Lepiej na pisz to jakoś po ludzku i popraw błędy bo rażą w oczy nawet mnie albo zainstaluj sobie oprogramowanie podkreślające błędy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Lut 2010, 18:50

Ja wogóle nie łapie o co comen :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...