REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):Thomson, nie no bez przesady w trasie to ja nawet przy 140-160km/h trzymam jedną rękę na kierownicy
MajkPZM napisał(a):Filmik z udziałem Św Pamięci Mariana Bublewicza, który tłumaczy jak uzywać poprawnie kierownicy:)
zbychu57 napisał(a):BO piotrauto prowadzi jedną ręką na klawiaturze w Need For Speedzie
MajkPZM napisał(a):hmm tzn co takiego robisz? krzyzujesz ręce? czy mydełko fa? Te sposoby są skuteczne jesli chodzi o sytuacje awaryjne, kątry lub szybką jazde w poslizgach a nie o jazde w miescie bo osobiscie uważam, że krzyzowanie rąk na skrzyzowaniu w miescie to głupota, tak samo jak kręcenie samym nadgarstkiem jednej ręki.
samurajsj700 napisał(a): a nie znam kierowce który by sobie dal rade jedna ręką wyjść z poślizgu albo ominięcia jakieś ruchomej przeszkody ,,,
kemot napisał(a):samurajsj700 napisał(a): a nie znam kierowce który by sobie dal rade jedna ręką wyjść z poślizgu albo ominięcia jakieś ruchomej przeszkody ,,,
no to ja jestem pierwszy bo mi się udało na sniegu przy 60 km\h- podczas poślizgu szybciej zrobisz kontre jedną ręką niż dwoma- niepotrzebnie się nakręcisz kółkiem a i tak nie zdążysz odbić.
generalnie zawsze trzymam jedna lewa ręką kółko mniej więcej na godzinie 8 jak również "po cwaniacku" jedną ręką na godzinie 10 czy 11 cos koło tego i tak lepiej czuje samochód- wiadomo że przy wpadnieciu w dziurę jak mocno ściągnie samochód to ciężej utrzymać jedną ręką ale tak jest wygodniej,nawet przy wyprzedzaniu .Obie ręce kładę dopiero przy prędkości ok 110 km/h albo w trudnych warunkach.