Przecieka seat toled2

05 Wrz 2009, 11:53

witam mam problem przy ulewach przecieka mi dach w tylnym lewym rogu( za kierowcą) nie wiem co może być przyczyną, okleiłem dobrze uszczelki w tylnych drzwiach ale nadal cieknie aż kapie :( na podsufitce już jakiś grzyb sie robi :(
sibi26
Początkujący

• 05 Wrz 2009, 12:35

sibi26 napisał(a):witam mam problem przy ulewach przecieka mi dach w tylnym lewym rogu( za kierowcą) nie wiem co może być przyczyną, okleiłem dobrze uszczelki w tylnych drzwiach ale nadal cieknie aż kapie :( na podsufitce już jakiś grzyb sie robi :(

szyberdach ?? jeśli nie ma to może stare uszczelki nie trzymają już dobrze,
    zostaje jeszcze krzywy dach, i dziura w dachu :mrgreen:
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

05 Wrz 2009, 16:04

nie mam szyberdachu. A Pisze że to jest w tylnym rogu między tylną szybą a boczną tylną :D można czymś posmarować tą uszczelke od zewnątrz żeby nie ciekoło bo to tylko od jednej strony :(
    sibi26
    Początkujący

05 Wrz 2009, 20:32

Sibi to nie jest takie proste,cieknie ci z pod uszczelki tylnej szyby?! Jeśli tak to musisz odtłuścić przestrzeń między uszczelką a blachą na całej powierzchni,od początku do końca,potem kupujesz silikon sanitarny bezbarwny,pistoletem do silikonu wprowadzasz silikon pod uszczelkę od samego początku do końca ,potem ją dociskasz i ściereczką zbierasz nadmiar silikonu,który wypłynie z pod uszczelki,jeśli nie odtłuścisz dokładnie to twoja praca pójdzie na marne :!:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
      Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...