Kia Cerato 1,6 - przecieka chłodnica po 10 m-c od wymiany

10 Lut 2021, 12:47

Witam serdecznie,
Mam mały problem z chłodnicą.
Chłodnice wymieniałem w kwietniu na nową. Czyli niespełna 10 miesięcy temu. Na innym warsztacie ostatnio stwierdzili mi, że jest uszkodzona i ewidentnie przecieka i rzeczywiście tak jest. Oddałem to na gwarancje, ponieważ warsztat na nowe części daje 12 miesięcy gwarancji. Jednak Ci upierali się, że termostat. Dałem się na to nabrać, zapłaciłem 150,00 zł, a tu dalej jest coś nie tak. W przeciągu tygodnia uciekł mi 1 litr płynu chłodniczego.
Jak mogę bronić swoich interesów by zrobili mi te chłodnice ? Jest to zasadne ? Bo niestety widzę, ze z gwarancja robią mi duży problem. Upierają się, że miała prawo się tak wyeksploatować.
Rafalx160
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

10 Lut 2021, 15:11

Zrób zdjęcia bo przy wycieku takim jak opisujesz będzie już widać mokrą chłodnicę gdzieś na dole. O ile to faktycznie z niej cieknie. Pojedź do nich i zażądaj naprawy na gwarancji. Przypuszczam ze oni czekają aż się ona skończy bo wtedy nie będą musieli naprawiać problemu na własny koszt. Musisz tylko czym prędzej tym się zająć.

Pamiętasz jakiej marki założyli Ci chłodnicę?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Lut 2021, 11:29

Rokiko napisał(a):Pamiętasz jakiej marki założyli Ci chłodnicę.

Może Niessen....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Mar 2021, 18:55

W kwestii chłodnic polecam zgłosić się do [reklama]. Proponują świetnej jakości urządzenia w dobrych cenach, a poza tym są także chłodnice do wielu maszyn i samochodów ciężarowych. Obsługa profesjonalna służąca fachowym doradztwem, a to się ceni. Polecam.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 15 Mar 2021, 11:04, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Adi83
Obserwowany