Przepisywanie umów kupna sprzedaży legalność?

05 Lut 2018, 17:18

Na wstępie pragnę się przywitać. Mam do Was pytanko. Jak to wygląda z legalnościa przepisywania umowy kupna sprzedaży? Typu człowiek A sprzedaje auto człowiekowi B z datą np 1.02.2000, później wypisują kolejna umowę z np 1.05.2000 po czym jeszcze jedna np z 1.02.2001. Czy takie metody są legalne? Pytam się bo słyszałem o takich przypadkach tzw "przepisywania umow" typu kolega koledze.
Kozii
Obserwowany

Auto: A4

14 Lut 2018, 13:30

nie jest to legalne ponieważ trzeba opłącić PCC3 ale jeżeli z taką umową jeździ się w aucie bez zgłaszania to nie powinno być problemu,.
Wischer
Nowicjusz

Auto: VW Passat CC
Silnik: 2.0 170km
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Lut 2018, 16:13

Kozii napisał(a): Czy takie metody są legalne?
Nie... :!:
Kozii napisał(a): Pytam się bo słyszałem o takich przypadkach tzw "przepisywania umow" typu kolega koledze.
Pod warunkiem ze "kolega"nie pójdzie do WK zglosić sprzedaz samochodu... :/
Ps.Oczywiście mialem na myśli spisanie k/s po raz pierwszy... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...