Pytanie dotyczące Eksploatacji Audi A3 8p

15 Cze 2019, 07:49

Witam.
Jestem blisko kupna audi a3 8p benzyna najlepiej 2007-2009 I zastanawiam się jakie będą wydatki przy 10-12 letnim aucie chciałbym się dowiedzieć również ile płacicie mniej więcej rocznie za utrzymanie tego samochodu ponieważ chcę zobaczyć granice po między silnikami 1.6 ;1.4 A 1.8;2.0 i czy dokładając do lepszego auta nie będę stratny. Opini jest dużo dlatego wolę zrobić osobiście na forum
MateuszQAZWSX
Nowicjusz

16 Cze 2019, 01:33

To zalezy od wielu czynnikow.

Od stanu auta, od tego jak dbal o nie poprzedni właściciel - jeden egzemplarz bedzie na starcie wymagal wymiany no opon, hamulcow, oleju a drugi np dopiero za kilka miesiecy

Od Twojego podejscia - czy bedziesz chcial na starcie usunac wszystkie slabe strony danego silnika czy będziesz jezdzil az cos sie wydarzy

Od tego czy będziesz serwisowal auto w aso czy w niezaleznym warsztacie

Generalnie im mniejszy i prostszy silnik tym mniejsze koszty utrzymania.

Mam leona 2 1.6 na przestrzeni 3 lat i dystansie 35tys km koszt pakietu startowego, awarii, eksploatacji typu coroczny olej wydalem 5500 serwisujac auto w aso

Drugi taki sam leon 2 w wersji cupra r 2.0 tsi pakiet startowy + opony + hamulce ok 10tys w aso
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan X-Trail - segment crossoverów
    Nowy model łączy w sobie uznane tradycje Nissana w segmencie 4x4 z nowymi rozwiązaniami technicznymi czerpiącymi inspiracje z przełomowych crossoverów marki. Wynikiem tego połączenia jest samochód definiujący ...