25 Kwi 2017, 17:30
Witam, mam problem z radiem samochodowym w samochodzie ojca (dokładnie problem nie dotyczy samego radia bo przełożyłem swoje i również nie działało dostatecznie dobrze). Same radia w aucie działały bez zarzutu problem dotyczy tylko stacji radiowych po prostu gubi sygnał tak samo w obu radiach jak były w moim aucie oba działały dobrze także uszkodzenie radia odpada. Po prostu jak miałem samochód na postoju wyszukałem wszystkie stacje i zapisałem je gdy samochód ruszył to już gubił sygnał po prostu słabnął, ale już na postoju dość słabo to działało dużo zakłóceń i szumów. Jak zgubi sygnał radio samo automatycznie od nowa szuka nowy najlepszy sygnał czasami podziała dłużej, a czasami od początku radio nie może znaleźć sygnału. Czy to może być antena? Chociaż tutaj dziwne że na postoju wyszukuje sygnał a po chwili traci fakt faktem ledwo wychwyci ten sygnał bo słabo to działa ale łapie gorzej jak samochód jest w ruchu lub przejeżdża z naprzeciwka tir to od razu zgubi na 10 sek sygnał i automatycznie znowu go szuka. Od czego może być to problem to może być tylko antena? Czytałem też w internecie i zdarzało się nawet że winą był akumulator słaby lub alternator zakłócał dodam że akumulator jest cały czas oryginalny tak jak go tata z salonu kupował i ma ok.9 lat ale samochód normalnie odpala także aż taki słaby nie jest a problem z radiem już chyba występuje pół roku jak nie dłużej.