Rejestracaj samochodu pilna sprawa

09 Sie 2009, 20:43

witam jutro jade przerejestrowac samochod na siebie i wspolwlasciciela dziadka, wszystko teoretycznie juz wiem tylko taka sprawa ostatnia co z tą naklejką ? wiem ze tablice biore a takze umowe dowod rejestracyjny i karte pojazdu ale niew iem co z tą naklejką na ktorej jet numer rejestracyjny ta w lewym dolnym rogu na przedniej szybie czy odklejać ją skoro nie jade swoim autem ? zebym pozniej nie musial sie wracac z pod urzędu, moje pytanie czy trzeba odklejac tą naklejke i zaiwesc ja do urzedu ? i czy dostane nową to sam sobie ją naklejam ? czy jak to jest. prosze osoby ktore dokonywały rejestracji o odpowiedz. pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Sie 09, 2009 21:54 ]
przepraszam za post pod postem ale nie wierze ze nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie przeciez wielu z was rejestrowalo samochodu prosze zeby ktos sie wpisal i mi poweidział jak to z tymi naklejkami jest prosze o jak najszybszą odpowiedz pozdrawiam serdecznie
tmkksc
Nowicjusz

09 Sie 2009, 22:23

Naklejkę w jakiś sposób odkleić będziesz musiał, ale nie musisz jej później przynosić do rejestracji.
tmkksc napisał(a):czy odklejać ją skoro nie jade swoim autem ?

Dlaczego nie jedziesz swoim autem? Kupiłeś auto, więc jest Twoje. Masz 30 dni na przerejstrowanie i w ciągu tych 30 dni możesz sobie jeździć tym autem gdzie i jak chcesz.
Jadąc do WK kupionym autem chyba będziesz musiał je zostawić pod urzędem. Jadąc musisz mieć blachy na aucie, zdejmujesz je dopiero pod urzędem, a urząd nie wyda Ci nowych na zawołanie. Najczęściej jest tak, że jak pojedziesz rano, to blachy i miękki dowód masz do odebrania np. po 13-14 po południu. autem bez tablic nie możesz jeździć.
tmkksc napisał(a):i czy dostane nową to sam sobie ją naklejam ?

Tak, samodzielnie naklejasz naklejkę :mrgreen:

Jutro poniedziałek, więc kolejki będą :cool:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...