Renault 19 (nie odpala)

02 Maj 2009, 23:09

Na bęzynie nie odpala papa jest sprawna .Po zalaniu wtrysku paliwem samochod normalnie odpali i gdy przełączy na gaz pracuje jak powinien .ale gdy zgasze silnik juz go nie odpale i musze sciagac filtr i znow zalać co jest przyczyną ,Czy cos z elektryką???? silnik mojej reni to 1.4 1 punktowy wtrysk pozrawiam prosze o pomoc
GrubyGT
Nowicjusz

Miejscowość: ŁĘczyce
  • 03 Maj 2009, 09:11

Wydaje mi się,że masz coś z układem paliwowym ,sprawdż dobrze pompę bo to że działa o niczym nie swiadczy ,może bic słabo,sprawdz sobie odpowietrzenie zbiornika paliwa itd.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 11:50

sprawdzalem juz to i papa dziala na 100% sika jak szaona odpowietrzenie tez jest bylem teraz w garazu i znow nie odpalila ma ktos pomysły na to????? co moze byc ja podejzewam ze moze cos sie stalo z jakim sterowaniem czy cos jak nikt nie bedzie wiedzial to zawioze ja do jakiegos mechanika

Pozdro
    GrubyGT
    Nowicjusz

03 Maj 2009, 12:24

Moze wtryskiwacz podaje paliwo z malym cisnienieniem i na rozruch to nie wystarcza wiadomo jak zimny silnik to mieszanka musi byc bogata a jak juz zapali to jakos tam podaje te paliwo
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

03 Maj 2009, 12:40

A czujnik temperatury ( odpowiedzialny za ssanie)???
    piotr2273
    Aktywny

03 Maj 2009, 12:44

Masz coś z elektroniką,tak mi się wydaje.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 12:50

A jak pochodzi na gazie i silnik złapie temperaturę(zrób z 10 km),
    to póżniej odpali na benzynie???
    piotr2273
    Aktywny

03 Maj 2009, 23:21

Właśnie nie odpala probowalem roznych zeczy probowalem jechać na gazie o podczas jazdy przełączyc na bezyne i samochod gasnie nie wiem co z nim jest a i jak zgasł to juz nie odpalil musialem nalac paliwa do wtrysku i normalnie odpalil i po 2 tys obr włacZyl sie gaz i wtedy normalnie chodzila zgasilem ja i odpalila ale po chwili jak zgasilem to juz nie bo paliwo wypalilo sie ???? ma ktos na to jeszcze jakies pomysly
    GrubyGT
    Nowicjusz

04 Maj 2009, 00:42

czyli nie podaje wtryskiwacz benzyny, musisz sprawdzić czy ma ciśnienie na wtryskiwaczu, czy dochodzi prąd , czy jest cały itp
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

04 Maj 2009, 16:33

No moiwe ci sprawdz cisnienie z jakim podaje wtryskiwacz paliwo
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin