Renault Laguna II do 7tyś

14 Maj 2017, 23:19

Jeśli chcesz, to moja siostra ma na sprzedaż Vectre B, sedan, instalacja gazowa. Z tego co wiem to 6500 chce ale za 6 też by poszło. Silnik 1,8 125 hp (czy 122?)

Mechanicznie jest żyleta, natomiast jest parę ognisk korozji, więc myślę, że z 1000 zł pójdzie na lakiernik plus jakieś zabezpieczenie antykorozyjne na potem by się przydało. Komplet zimówek, płynnie na gazie i benzynie chodzi, climatronic sprawny, komputer pokładowy. Ogłoszenia póki co nie ma, ponieważ wczoraj kupiła Vectre C dopiero ;)
iLuminary
Początkujący

Auto: Signum 1.8 122hp
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

15 Maj 2017, 22:06

Sedany odpadają, przynajmniej przez najbliższe parę lat choć wizualnie oczywiście bryła sedana najbardziej mi pasuje ale przy małym dziecku, a co dopiero dwójce :wink: praktyczności zero.

Skoda Octavia - o tym nie pomyślałem :piwo: i liftback byłby wystarczający.
Mazda 6 GY 1.8 Pb 05" LIFT ||Mazda 626 GF 2.0 Pb 99" || Seat Toledo 1L 1.8 Pb 97"||
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

15 Maj 2017, 23:36

Miałem przyjemność pare razy jeżdzić Octavią i całkiem przyjemne auto,nawet nad morzem byliśmy w 4osoby i auto świetnie się spisało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2017, 15:24

Wujek miał taką Lagunę - Zaraz jakoś po premierze kupił nową z salonu u nas w Polsce. Nie pamiętam jaki silnik. Wiem, że kuzynka po wujku odziedziczyła i jeździ chyba do dziś. Fajne auta, bardzo dobrze wyposażone, ale coś mu się tam psuła np. czy to karta, czy coś w elektryce, jakieś czujniki itd. (awaryjność potwierdzona). Ogólnie teraz w rodzinie patrzyliśmy na takie Laguny po lifcie - bo tam ponoć poprawili sporo elektryki, to tak 9-11 tys. trzeba dać i może coś z gazem w tej cenie by się trafiło w dobrym stanie. Rocznik raczej maksymalnie 2006. Tam w tych Lagunach to elektryka padała głównie i nikt tego nie poleca. To samochód na tzw. czarnej liście.

Polecam do 7 tys. z gazem Opla Astrę G - Spoko auta, silniczki 1,4 i 1,6 Twinport na łańcuchu rozrządu, bardzo fajne do gazu. Raczej tam ich ruda nie chrupała jakoś mocno. W takiej cenie będzie to rocznik już jakoś 2004-2005. Kombi są tańsze niż sedany czy hatchbacki w przypadku tego modelu i można spokojnie coś w ładnym stanie wyrwać. Pewniejszy zakup niż Laguna II to na pewno, wiadomo że auto nie tak komfortowe i wyposażone, no ale można znaleźć z Polskiego salonu w uczciwym stanie. Autko nie rzucające się w oczy - każdy je dobrze zna, ale bardzo wdzięczne. Bez gazu jeśli chcesz, to i może wyrwiesz coś taniej.

Co jeszcze godnego rozważenia... Francuz w tym przypadku Peugeot 307. Dobre, komfortowe auto. Dobrze wyposażone. Raczej tanie w utrzymaniu i mało awaryjne. Polecane generalnie. Tak do 7 tys. to będzie rocznik raczej starszy niż Astra.

Te dwa zakupy moim zdaniem byłyby dużo rozsądniejsze i bardziej opłacalne niż Laguna przed Liftem. No i znacznie łatwiej będzie Ci później ew. sprzedać czy to Opla, czy tą 307, bo to samochody raczej lubiane i uznawane za porządne.
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Typ: Van
Rok produkcji: 2003

16 Maj 2017, 23:02

Bałbym się kupić Astre G z 2005roku za 7k..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2017, 23:35

Czy ja wiem, może faktycznie. Ale kombi w przypadku Astry są tańsze, w dodatku jeśli by szukać bez gazu, to z tego co widziałem rocznik 2004 raczej w tym przedziale spokojnie, 2005 może też da radę. Pewnie by trzeba kilka obejrzeć. Dużo ich jest, na pewno umówmy się - mniejsze ryzyko i strach niż kupowanie Laguny. :D
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Typ: Van
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...

17 Maj 2017, 09:29

Zamiast mniejszego ( chociaż udanego) Peugeota 306 poszukałbym większego iw swojej klasie oraz epoce bezawaryjnego Peugeota 406- większy komfort i dobre silniki pod lpg, czy to 1.8 czy 2.0. Spokojnie zmieścisz się w budżecie 7k.
Dabtuner
Aktywny