Renault megane2000r 1.4 16V-problemy

07 Maj 2009, 12:46

witam mam problem....w renault megane classic2000r po przekreceniu kluczyka cos mi glosno stuka pod maska. Po odpaleniu silnika takze trwa to kilka sekund (glosnych sekund) po czym przestaje....Prosze o pomoc...mozna ta usterke samemu naprawic,czy bez mechanika sie nie obejdzie?
rahles
Nowicjusz

Miejscowość: znajomi
  • 07 Maj 2009, 19:49

W mojej Clióweczce też coś stuka króciutko po przekręceniu kluczykiem,nie zastanawiałem się nigdy co to jest gdyż wszystko funkcjonuje dobrze ,po prostu jakiś układ przygotowywuje się do pracy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

07 Maj 2009, 20:09

No to jak stuka przez pierwsze pare sekund to tylko normalna rzecz ze olej nie doszedl jeszcze do glowicy chociaz nie powinno byc to glosno slyszalne
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

08 Maj 2009, 00:58

po przekręceniu kluczyka czyli chodzi o włączenie zapłonu - stuka przed odpaleniem - nie chodzi tu więc o smarowanie współpracujących elementów w silniku
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

08 Maj 2009, 14:26

ze co? No bez przesady jaki uklad sie szykuje do pracy?Jest to awaria na bank...tylko nie wiem gdzie i jak szukac tej przyczyny stukania po przekreceniu zaplonu i wlaczeniu silnika,wtedy wlacza sie te kilkusekundowe stukanie tuz pod lewa wycieraczka u dolu...stuk jest na tyle glosny ze slychac go w srodku auta przy zamknietych drzwiach.Mowie o renault megane classic 1999r 1.4 16V RT Prosze znawcow o pomoc a nie jakies "gdybanie :roll: " :arrow: dzieki za odzew na pw
    rahles
    Nowicjusz

Miejscowość: znajomi

10 Maj 2009, 14:34

mam problem,moja meganka nie odpala, po przekręceniu kluczyka gasną wszystkie kontrolki i jest cisza, do wczoraj bylo normalnie , wsiadłem odpalałem i jazda, w dniu wczorajszym po odholowaniu , postawiłem akumulator do ładowania rano do odpalenia , kontrolki gasną i dalej nic,cisza
    zbyszkolidzbark
    Nowicjusz

Miejscowość: lidzbark warmiński
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 zaawansowana technologia i-ACTIVSENSE
      Mazda Motor Corporation zaprezentuje technologie "i-ACTIVSENSE" w zupełnie nowej wersji modelu Mazda6, która będzie główną atrakcją tegorocznego Salonu Motoryzacyjnego w Paryżu. "i-ACTIVSENSE" to seria zaawansowanych ...
      Toyota RV-2 - sportowy kamper
      Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...

10 Maj 2009, 17:48

Megan 1 normalne to przygotowuje sie do pracy silniczek krokowy i tak samo konczy. Megane2 ako do wymiany.
    zibi58
    Początkujący