Witam,
mam problem ze swoim roverem. Mianowicie, ostatnio zaczęła mi "mrygać" kontrolka od ciśnienia oleju. Stan oleju miałam idealnie między min a max -został uzupełniony do max'a. Obecnie przy odpaleniu auta kontrolka po 2-3 sekundach gaśnie, ale po ruszeniu, rozgrzaniu silnika zaczyna "mrygać", a później stale świecić.
Jeżeli ktoś ma pomysły cóż to może być za usterka, z góry bym dziękowała,
Pozdrawiam.
shrill170 napisał(a):rozgrzaniu silnika zaczyna "mrygać", a później stale świecić.
Musisz pojechać do mechanika zeby Ci sprawdził ciś.oleju na przyrządzie pomiarowym
wlasnie na rozgrzanym silniku i wszystko będziesz wiedziała na ten temat...
Podejrzewam ze kończy się zywot tego silnika/panewki glówne walu korbowego/..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
[VAN-B] C3 Picasso 1,4/Jazz III 1,2/Venga 1,4/Note I 1,4/Meriva B 1,4 Podstawowe kryteria zestawienia: - van segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 90KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2011 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C3 Picasso 1,4 - 95KM - Honda ...
Samochody terenowe - do połowy lat 70 Historia pojazdów mogących poruszać się w trudnych warunkach drogowych, czy wręcz po bezdrożach, jest tak stara, jak same wehikuły napędzane silnikami, takimi czy innymi. Pierwsze „samojazdy” – jak ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.