Rysa w prezencie od miejscowych...

16 Lut 2009, 14:24

Oprócz miłych wspomnień z kilku godzin obcowania z fajna dziewczyną,brat przywiózł z tej "randki" pamiątkę w postaci rysy (pewnie od gwozdzia) na swoim Focusie w prezencie od "podblokowych statycznych bezmózgów".
Rysa jest na tyle głęboka,że żadna pasta nic tu nie da.Nie jest też dojechana do blachy lecz widac tylko podkład.
Co tu z nią zrobic? Macie jakiś pomysł,żeby nie lakierowac boku samochodu?
Można ją czymś wypełnic,a pózniej spolerowac ???
:lol:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lut 2009, 20:11

Są specjalne kredki wypełniajace właśnie do głębokich rys- pozostaje jeszcze kwestia dobrania koloru i powinien dać rade spokojnie taką ryse usunąć-czy później miejsce to się poleruje to nie wiem niech zapyta w sklepie lakierniczym jak dokładnie tego użyć- mysle,że lepsze to niż malowanie całego elementu.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

16 Lut 2009, 21:18

no ale podobno kredki są nietrwałe...2 mycia i witaj stara ryso.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

16 Lut 2009, 21:47

Jesze może kupić np 100ml lakieru nr ma podany gdzieś na tabliczce -wypełnić ryse szpachlówką i psiknąć kawałek u lakiernika- mój znajomy tak zrobił -dorobili mu lakier komputerowo i lakiernik odpowiednio okleił ryse i psiknął lakierem- tylko do tego trzeba mieć fach w ręku bo będzie widoczna różnica i po takim zabiegu dobrze jest wypolerować auto pastą lekko ścierną i powinno być ok. A i za 100ml zapłacił 14zł -był to srebrny metalic.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

21 Kwi 2009, 10:14

Witam wszystkich serdecznie,

zdaje sobie sprawę, ze temat nie jest najnowszy :)

Niestety mój samochód również został namaszczony przez kilku bezmózgowców z Wildy i mam okropną rysę wzdłuż całej tylniej klapy.

piotrpz87 czy Twój znajomy również jest z Poznania? Możesz mi polecić lakiernika do którego się wybrał?

pozdrawiam,
Adam
swiezy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...
    Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...