Rzucanie samochodem podczas jazdy w koleinach

29 Paź 2008, 19:26

od roku czasu gdy wjechałem na krawężnik przednim kołem gdzie ścieło aż mi opone zaczęło mi strasznie auto ciągać po drodze, od tamtej pory kupiłem 2x używane opony na przód w bardzo dobrym stanie gdzie przed wjechaniem na krawężnik były wymieniane amortyzatory na przodzie wymieniłem też tylnie amortyzatory tylnie łożyska na kołach nowe gumy na tylniej belce, nowe przeguby na przód, nowe gumy na sankach, nowy wahacz
prawy, nową maglownicę, 3 razy ustawiałem już geometrię gdzie na stacji diagnostycznej stwierdzili mi że nie mam więcej nigdzie luzów a amortyzatory wszystkie 4 były też sprawdzane na stacji diagnostycznej, auto po prostej drodze jeszcze jako tako sie prowadzi ale gdy tylko poczuję koleinę to każde koło jakby chciało sobie jechać w inną stronę a kierownicy to mi mało z rąk nie wyrwie.
Ostatnio edytowany przez sidordawid, 29 Paź 2008, 23:11, edytowano w sumie 1 raz
sidordawid
Nowicjusz

• 29 Paź 2008, 20:04

Często na szerokich oponach ciężko się jeździ w koleinach,bo macha autem po całej drodze,z koleiny do koleiny. Jakiej szerokości masz opony?
    v40
    Początkujący

29 Paź 2008, 21:07

A masz wszystkie opony od jednego producenta.sprubuj tylne założyć na przód.
    stefan215
    Początkujący
    Awatar użytkownika

29 Paź 2008, 23:05

Często na szerokich oponach ciężko się jeździ w koleinach,bo macha autem po całej drodze,z koleiny do koleiny. Jakiej szerokości masz opony?

205

A masz wszystkie opony od jednego producenta.sprubuj tylne założyć na przód.

Ok
    sidordawid
    Nowicjusz

30 Paź 2008, 11:48

A czy przy każdorazowej kontroli zbieżności ta zbieznośc była taka sama,czy przestawiona?Koła po założeniu opon wyważałeś?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

30 Paź 2008, 18:38

Wszytko było sprawdzane ;)
    sidordawid
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
      W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...