S Klasa

04 Sie 2009, 22:54

Witam serdecznie.

co drogie grono może powiedziec o najnowszym mercedesie klasy s? jak prezentuje się na tle konkurencji (BMW 7, AUDI A/S8)? jaki posiada system nawigacji i czy można go na bierząco uaktualniac "Punktami POI"? i jeszcze jedno może troche głupie pytanie. samochód ma w okolicy 5m (w wersji "krótkiej"), czy trudno coś takiego zaparkowac?

pozdrawiam
abrk
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Sie 2009, 07:27

abrk napisał(a):1. co drogie grono może powiedziec o najnowszym mercedesie klasy s?
2. jak prezentuje się na tle konkurencji (BMW 7, AUDI A/S8)?
3. jaki posiada system nawigacji i czy można go na bierząco uaktualniac "Punktami POI" ?
4. jeszcze jedno może troche głupie pytanie. samochód ma w okolicy 5m (w wersji "krótkiej"), czy trudno coś takiego zaparkowac?

1. Co tu dużo mówić, to co najlepsze .
2. Bardzo dobrze .
3. Raczej tak ale nie na pewno.
4. Jeśli miałaeś doczynienia z sedanami czy kombi'akami to nie powinieneś mieć problemu .
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

05 Sie 2009, 20:45

Ja powiem tylko ,ze jest to podobno najlepszy samochód w tej chwili na świecie z takimi opiniami się często spotykam ale czy będzie najlepszy?!To się okaże gdy trochę pobuja się po kuli ziemskiej .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Sie 2009, 17:47

Zdecydowanie Audi A8 lub jak ktoś woli S8 ja jendka preferuje 4.2 TDI. Cudeńko
maciek_zdw
Nowicjusz

Miejscowość: Zd-Wola

06 Sie 2009, 20:06

Maciek zgoda z tym A8 4.2TDI,tutaj to AUDI jest bezkonkurencyjne ale Mercedes ma w swej ofercie fenomenalne silniki benzynowe,podobno wrócił koncern do jakości ,trwałości oraz niezawodności tych starych modeli Merców,ma niezawodną elektronikę oraz wygodną obsługę I-drive.Czas pokaże.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

06 Sie 2009, 21:45

Zobaczymy jak z awaryjnoscia ale dla mnie mercedes jest i tak o klase wyzej od audi i zawsze bedzie u mnie przodowal.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...

07 Sie 2009, 20:10

Tak racja zwłaszcza,że od 2007 r.Mercedes wrócił na dawne tory jakościowe,to podobno znów te prawdziwe Merce niezawodne i trwałe chociaż naszpikowane elektroniką ,klimat jazdy autem z gwiazdą jest też nie do podrobienia :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Sie 2009, 16:48

PhantomASA1 napisał(a):Tak racja zwłaszcza,że od 2007 r.Mercedes wrócił na dawne tory jakościowe,to podobno znów te prawdziwe Merce niezawodne i trwałe chociaż naszpikowane elektroniką ,klimat jazdy autem z gwiazdą jest też nie do podrobienia :!:

Racja . . .

I Audi, Mercedes i oczywiście też BMW jest to wysoka klasa, wydajnaść ( a nie awaryjność ! ), luksus, moc i wiele innych wiec nie kłóćmy się czy Fiat jest tak samo prestiżowy jak Ferrari bo nie ma to sensu, to włosch i to włoach ale Panda a Enzo to nie to samo ;P . Tylko kochajmy nasze samochodziki, bo najważniejsze że jeźdzą i nas nie zawodzą i mamy czym dojerzczać do pracy . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

23 Maj 2010, 17:55

hej. witam wszystkich :grin: od niedawna jestem posiadaczem s 350 L uszkodzonego i mam problem aby zdobyc czesci do tej wersji ktos mi powiedzial ze mozna spasowac czesci od innych modeli ale niewiem czy to prawda to czego szukam -maska, lampy,zdezak przedni, chlodnice, instalacja elek. (auto ma spalona komore silnika ) jesli ktos jest w stanie mi pomoc to serdecznie dziekuje. e-mail [email widoczny po zalogowaniu]
gregor23
Nowicjusz

Miejscowość: Hiszpania