Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie kupna auta z salonu szczególnie (salon korea motors Warszawa )czy coś słyszeliście o tym salonie jakieś przekręty czy cokolwiek ? Chodzi o to że szukałem wszędzie auta z wyprzedaży i nigdzie w salonach go nie mieli sprawdzali podobno w komputerach czy gdzieś w Polsce jakiś salon może jeszcze ma ale nic nie znajdowali tylko powiedziano mi ze nie ma że możliwe jedynie że są ale na fakturach a takiego auta się nie bierze . A zadzwoniłem do salonu korea motor w Warszawie i tam powiedziano mi że jedno autko się zawieruszyło i mają takie u siebie . Powiedziano mi że jeśli chcę auto żeby dowieżli mi do najbliższego salonu muszę zapłacić 800 zł za lawetę i 2 tyś. zaliczki . Wpłaciłem zaliczkę i zadzwoniłem ponownie do dealira który tym razem powiedział mi że autko może być gotowe za 2 tyg. bo najpierw musi do nich dojechać żeby mogli przygotować i dopiero zostanie przywiezione .Zdziwiłem się bo tym razem powiedział mi że jednak auta nie ma w salonie i że muszą je przygotować zastanawiam się czy to czasem nie jest jakieś auto ze zwrotu czy coś innego że może z nim coś nie tak . Jak myślićie ktoś potrafi coś doradzić?? Jak to jest przed obejrzeniem auta trzeba zapłacić całą kwotę i dopiero jak kwota zostanie zaksięgowana można obejżeć auto i odebrać??