Samochód dla Listonosza

14 Lut 2019, 23:30

Witam, jestem listonoszem wioskowym i poszukuje taniego w utrzymaniu niezawodnego auta. Koniecznie pojemność musi być powyżej 1l (wtedy dostaję pełną stawkę paliwową) i benzyna + gaz . Osobiście myślałem, aby kupić Fiata Pande II lecz nie wiem jak ono będzie się spisywała na błocie którego na wioskach jest aż nadto.

Mój obecny budżet wynosi 6 tyś zł
Obecnie jeżdżę audi a4 b5 1.9TDI quattro, lecz koszty paliwa są zbyt duże i z naprawą muszę dopłacić do interesu a tego nie chcę robić, ponieważ zbieram pieniądze na ślub.

z góry bardzo dziękuje za pomoc :) :ok:
Manio93
Obserwowany

14 Lut 2019, 23:51

Najlepiej dla Ciebie jakiegoś ogryzka z gazem bo ciągłe zatrzymywanie się i ruszanie mocno zwiększa spalanie. Seicento Van, Clio II, Suzuki Swift
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lut 2019, 00:31

Kao napisał(a):Seicento

Mam w domu i dwa razy ciorałem go przez leśne dróżki gdzie akurat wystepowało błoto i dawał rade :mrgreen:
Do tego części tanie jak barszcz i dostępne wszędzie od ręki no i spalanie przyzwoite (po mieście zadowoli się 7l).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
    BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...
    Instalacja LPG do Toyoty Avensis T27 2.0 Valvematic
    Jaką instalację polecacie do samochodu Toyota Avensis z silnikiem 2.0 benzyna Valvematic 152KM? Jak wyglądałaby cała instalacja i jakich podzespołów by się składała? Na jaki okres jest gwarancja i jakiej wielkości ...