Samochód dla początkującego, 3tys

24 Wrz 2014, 22:10

Witam, około miesiąc temu zdałem prawo jazdy i przymierzam się teraz do kupna swojego 1 samochodu, jako, ze jestem jeszcze uczniem to nie mam do dyspozycji zbyt dużej sumy i za 3tys chciałbym zakupić jak najbardziej stabilny, niekoniecznie mocny samochód.

czego oczekuje? obowiązkowo benzyna+lpg oraz hatchback. dobrze by bylo, gdyby samochod mial rownież conajmniej 75 koni oraz 1,3 silnik tak, żeby było czuć, że to w ogóle jeździ, ale bez przesady. najlepiej wersja 4/5 drzwiowa.
co byście mi w tej cenie polecili?
spodobał mi się rover 214 si, nawet znalazłem w tej cenie, ale podobno w razie jakiejś awarii jest drogi w naprawie a ja chce samochód jak najtańszy w eksploatacji. co mi polecicie? honda civic 6 również jest fajna, ale w tej cenie raczej nie kupie sprawnego modelu. proszę o jakieś dobre rady :D

w gre wchodzą tylko samochody z województwa kujawsko-pomorskiego
kupa123
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Wrz 2014, 22:36

Umiesz korzystać z funkcji szukaj? W ciągu ostatniego tygodnia takich tematów przewineło sie mnóstwo..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Wrz 2014, 16:20

Zobacz na to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
    Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...
    Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...