Samochód do 10tys. ? po 2000r.

01 Lip 2011, 21:02

Witam, poszukuje samochodu w cenie 10 - 11tys. max. I teraz jakie warunki powinien spełniać:
byc po 2000 roku
2xairbag
elektryka
ABS
klima - ale nie obowiązkowo
hatchbag - kombi mnie nie interesuje

Jeśli chodzi o silnik to diesel bądź benzyna ale z LPG.
Miesięcznie zamierzam przejeżdżać około 1500km.

Samochody nad którymi sie zastanawiałem to, AstraII, GolfIV, Almera, 206 oraz stilo - tu trzeba by było dorzucic jeszcze z tysiaka. Chodzi też o to aby miesieczny koszt utrzymania nie był wiekszy niż 500zł.
lukasz008
Obserwowany

01 Lip 2011, 21:31

Może Mazda 323F bądź Astra II? Obie spełnią Twoje wymagania. O Stilo możesz mieć ciężko w tej cenie, zwłaszcza z dieslem, O Golfa IV z TDI też może troszkę brakować natomiast 1.6 16V kupisz już w tych pieniądzach.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

02 Lip 2011, 19:56

Ja polecam Almerę. Mam taką i właściwie nie miałem z nią najmniejszych problemów. Wystawiłem ją na sprzedaż ale tylko dlatego, że jest 3-drzwiowa a potrzebuje co najmniej 4-drzwiowy samochód (bardzo szkoda mi jąj sprzedawać). Jeśli dobrze poszukasz to 2001 za 10tyś kupisz. Almera to chyba jeden z najbardziej niedocenianych samochodów.
dan79
Obserwowany

Auto: Nissan Almera

04 Lip 2011, 21:48

Almera n16 jest to chyba najzgrabniejszy samochód jaki można kupić za 10 000zł. Naprawy troche droższe podobno i lpg niestety średnio toleruje. Sam myślę czy kupić taką almerke czy corolle czy astre II
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 6 Avant - 700 Nm momentu obrotowego i 560 KM mocy
    W polskich salonach Audi można już zamawiać najnowszy, sportowy model z Ingolstadt – RS 6 Avant . Ten wyjątkowy samochód to połączenie 412 kW (560 KM) mocy i 700 Nm momentu obrotowego , z ogromnymi walorami użytkowymi ...
    Czarny lód na drodze! - niewidzialne zagrożenie
    Choć trwa jeszcze jesień i w ciągu dnia często można cieszyć się słoneczną pogodą, noce bywają już chłodne. Wraz z pojawieniem się pierwszych przymrozków na drogach robi się niebezpiecznie – jezdnia może pokryć ...