Samochód do 5 tysięcy złotych?

26 Maj 2013, 21:20

Witam. Szukam samochodu do 5 tysięcy złotych, zależy mi aby auto było mało awaryjne i też żeby za dużo nie paliło. Co myślicie o tych samochodach?
Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Albo możecie polecić jakieś inne? Bym był wdzięczny dzięki :)
main122
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 01 2013
Auto: Nie mam

26 Maj 2013, 23:52

main122 napisał(a):Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Na czym Ci zależy dokładniej??? Bo to nie są typowe samochody... Może Ford Sierra??? Co myślisz???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Maj 2013, 00:01

Fordy to raczej odpadają :P
main122
Nowicjusz

27 Maj 2013, 00:03

Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D
main122
Nowicjusz

27 Maj 2013, 00:24

main122 napisał(a):Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D

To dam Ci zadanie.... :wink:

Otwórz google i z podanych aut poszukaj takie które ma pod maską elementy odpowiadające za przyjemność jazdy oczywiście trzymając sie budżetu 5k a co za tym idzie rocznika.
Później jak wytypujesz auto i silnik zwróć uwagę na masę i napęd to też spowalnia i dodaje spalania. Później sprawdź bezawaryjność bo to też jest istotne.
Proponuje Ci obejrzeć pod maską auta w/g klucza JDM reszta świata czyli np: hanka Civic, tojka celina/paseo/corollka albo nysa almera i potem porównaj do benzynowych fordów/wieśwagenów z tamtych lat.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Maj 2013, 00:28

main122 napisał(a):Fordy to raczej odpadają :P

A dlaczego w sumie??? Fajne samochody... Często, gęsto nie doceniane i obwinięte paroma mitami.

main122 napisał(a):Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D
main122 napisał(a):
Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Jak lubisz szybkie samochody... To najpierw zastanów się jaki chcesz napęd. A Twoich wymagań pasuje jak najbardziej E30. Które mogę Ci z czystym sercem polecić. Bez żadnych wątpliwości.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...
    Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...