no musze przyznac ze masz naprawde trudny wybor bo Astra jak i Lanos sa dobrymi autami a ja polecam obydwa ale do Lanosa jestem bardziej przekonany gdyz moji rodzice maja od dobrych ponad 6lat i niewiem czy beda go chcieli sprzedac bo autko jest naprawde swietne,czesto widuje sie Lanosy firmowki ktore krece po 300tys bez wiekszych problemow,z Astra stycznosci niestety nie mialem ale slyszalem juz pare opini i ojciec kumpla od niedawna smiga Astra ale z tego co wiem i co jemu sie przytrafilo to Astry lubia gnic a Lanosa pognitego jeszcze nie widzialem a i wyposazenie w Lanosie tez jest naprawde dobre np u mnie jest Lanos 1.6 1998r i ma autoalarm,c.zamek z pilotem,wspomaganie,immobiliser,el.szyby przod,el.lusterka,halogeny,radio z 4glosnikami,2komplety opon
![Laughing :lol:]()
PS:ja gdy bede mial troche kaski to kupuje wlasnie Lanosa bo mam sentyment do tego auta
![Wink :wink:]()
u mnie Lanosik srednio spali ok 8l/100km wiec jeszcze jest akceptowalne a auto jezdzi glownie po miecie,no a na koniec ciekawostka kiedys studiowalem ksiazke obslugi Lanosa i natknalem sie na spalanie i ku mojemu zdziwieniu najmniej pali jednostka 1.6 bylem w szoku ale okazala sie prawda,no i ja bym bral z silnikiem 1.6 mocny dynamiczny silnik i co najwazniejsze 106KM pod maska
![Very Happy :grin:]()
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.