Samochód starszej daty do 10-15k

26 Paź 2010, 22:35

No on jeszcze tragicznie nie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Paź 2010, 22:41

pocieszny napisał(a):w stare BMW to bym się w ogóle nie pchał no chyba że nosisz dres w paski i bejzbola w kieszeni... bo tak będziesz postrzegany :mrgreen:

A kto się przejmuje opiniami zakompleksionych, zawistnych idiotów?

Barol - no nie do końca jeden czort, marki niby konkurencyjne, oferują podobny poziom wykonania itd., ale jednak mają inny charakter, a zwłaszcza to było widoczne w tamtych czasach.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Paź 2010, 22:55

Nie wiem co wybrać, pocieszony narobił mi smaczka na Forda Bronco, w którym wyglądałbym oryginalnie w moich okolicach, gdzie jeżdżą głównie audi, merce, bmw a takiego bronco jeszcze nie widziałem. Opłaca się ?
Mieszkam na wsi obok Myszyńca, nie miałbym tak strasznie daleko do tego forda a fajnie byłoby po szarżować sobie nim po okolicy :D
Ostatnio edytowany przez Tabula, 26 Paź 2010, 22:58, edytowano w sumie 1 raz
Tabula
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

26 Paź 2010, 22:57

Jak Cię stać i chcesz się jak najbardziej wyróżnić to się opłaca. E30 coupe na wąskiej to już rzadki widok. A jak bardzo chcesz to kup sobie E21 i je zrób ładnie, wtedy na pewno każdy zwróci uwagę. :smile:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Paź 2010, 23:00

jak już zamierzasz oglądać jakąkolwiek terenówkę weź ze sobą kogoś kto wie jak to się obsługuje i najważniejsze NIE NAPALAJ SIE :!: :!:
ładne Bronki pojawiają się na alledrogo co jakiś czas więc tragedii nie ma ;)

jiGsaw, ja po prostu BMW nie trawie bo w naszym kraju niestety znaleźć nieskasztaniony egzemplarz w normalnym stanie graniczy z cudem
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Paź 2010, 23:19

Trzeba na to cierpliwości, czasu i pieniędzy, to prawda. Aczkolwiek imo warto.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...
    Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...

26 Paź 2010, 23:59

A jaki jeszcze taki kanciaty moglibyście mi zaproponować ?

Dodam że raczej zbyt dużo nie będę nim jeździł, na pewno jakieś 4 km dziennie do autobusu (chyba że na niego nie zdążę to wtedy 35 km w jedną stronę do szkoły :D). Ewentualnie jakieś wypady z kumplami w weekendy
Ostatnio edytowany przez Tabula, 27 Paź 2010, 00:05, edytowano w sumie 1 raz
Tabula
Nowicjusz

27 Paź 2010, 00:02

Może stary Saab 900 "krokodyl". Ja bym na pewno wybrał jakiegoś europejczyka, są lepsze i wyjdzie Cię to dużo taniej. Jeżeli to ma być auto do codziennej jazdy przy ograniczonym budżecie to inaczej tego nie widzę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Paź 2010, 08:00

zobacz jeszcze te (linki oczywiście tylko przykładowe):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - troszke porobiony na german style,wygląda na dość zadbanego i bezwypadkowego,prawdziwa gratka
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - takiego dorwać w db stanie mm :roll:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to już jest prawdziwy klasyk,zarejestrowany na 900 a więc mniejsze OC :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Paź 2010, 13:30

Z tych które podałeś najbardziej podoba mi się porsche i audi.
Czyli na razie na celowniku mam:
-Ford Bronco
-Porsche 944
-Audi Coupe GT B2 - W moich stronach jeździ dużo audi i ten model lub podobny do tego ktoś ma w okolicy a ja chciałbym się trochę wyróżniać

Może ktoś napisać w przybliżeniu o ile może się różnić składka oc tych samochodów ?

Na razie najbardziej jestem skłonny ku temu Fordowi Bronco, mam tu takie tereny że miałbym nim gdzie jeździć :wink: . Rocznie pewnie będę jeździł do tych 3000 km ( do szkoły będę dojeżdżał autobusem bo samochodem się nie opłaca )
Tabula
Nowicjusz

28 Paź 2010, 13:37

A może Suzuki Samuraj albo Daihatsu Feroza?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Paź 2010, 13:51

No to teraz to już nie wiem który lepszy :D
A jak z częściami ? Do którego są najłatwiej dostępne ?
Który według Ciebie byłby najlepszy ?
Tabula
Nowicjusz

28 Paź 2010, 16:11

Moim zdaniem łatwiej będziesz miał dostać części do Samuraja czy Ferozy niż do Bronco.A co do wyboru to który bardziej Ci pasuje tego wybierz.Zarówno Samuraj jak i Feroza nie są autami które często sie psują.
Barol
Awatar użytkownika