Samurai 1.3 problem gaźnik Hyundai

21 Maj 2010, 19:35

..zakupilem Samuraia z gaźnikiem od Akcenta. Autko do niedawna odpalalo ladnie (chodzi tylko na gazie-na benzynie nie) jednak palilo ponad 30 litrów w mieście i 40 w terenie.. Od paru dni ma focha i po odpaleniu od razu gaśnie. Systuacja potrafi się powtórzyć np 50 razy pod rząd. W tym czasie się rozgrzeje i później chodzi jak burza..tylko tradycyjnie dużo pali.
Od czego zacząć by doprowadzić sytuację do normalnego stanu?

Nadmienię, że bardzo chętnie wrócilbym do stanu z gaźnikiem oryginalnym-jesli ktoś ma, prosze o kontakt
tel 667574219
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

21 Maj 2010, 21:05

skoro pali jak smok wypadaloby udac sie do dobrego gazownika na regulacje oraz ewentualna wymiane filterka ale jak juz upierasz sie przy powrocie do gaznika to zapomnij o orginalnym gazniku bo to syf jakich malo.Zamontuj sobie gaznik od pony, swifta lub jakiegos mitsubishi.Jak bedziesz mial szczescie to autko bedzie fajnie chodzic ale spalanie bedzie i tak w granicach 15-20 l benzyny w terenie :mrgreen:
Przy obecnych cenach benzyny ja zostalbym przy gazie :wink:
pozdrawiam
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

26 Maj 2010, 11:32

witam prubowałem samuraja odpalić na bęzynie ale nie wiem od czego sie zabrac popychacz jest obciety i pompka nie pompuje wyjołem pompkę pompuje ale cofa paliwo nie wiem czy pompka jest sprawna czy walńęta podciśnienia są po zaślepiane prosze o jakieś fotki z pompą paliwa i gaznika morze wdety jakoś dojdę do ładu mój mail [email widoczny po zalogowaniu] ewentualnie kontakt 508440072 tamten nr. nie aktualny pozdrawiam

[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 11:35 ]
i jeszcze jedno jaką długość powinien mieć popychacz pompki paliwa :cry:
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...