Seat Ibiza IV 1.9TDI 105KM

24 Kwi 2013, 18:41

Szukając swojego pierwszego samochodu w serwisach internetowych, zwróciłem uwagę na modele z młodym rocznikiem (2008-2009) i niskim przebiegiem (50 000-70 000 km) w cenie około 30 000 zł.

Moje pytanie brzmi, co jest z tym modelem nie tak? Dlaczego znajduję sporo atrakcyjnych cenowo ofert stosunkowo młodych samochodów?

Dodatkowo spotkałem się z opiniami, że te silniki są albo głośne, albo wnętrze tej Ibizy jest słabo wyciszone. Ile jest w tym prawdy?

Jakie są wady tego samochodu? Kilku moich znajomych, kierowców od lat, nie potrafi mi powiedzieć właściwie nic o Seacie. Marka chyba mało popularna w Polsce.

Pozdrawiam.
Rayearth
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Kwi 2013, 19:22

Włóż między Bajki te pogłoski.To solidnie wykonane auto,nieznacznie wyżej cenione przez mechaników od VW Polo,które jak wiadomo po okresie niedomagań wieku dziecięcego też jest godne polecenia.Możesz kupować z czystym sumieniem,jeśli naturalnie nie jest wyjeżdżone,itd.No chyba,że wolisz zapłacić więcej za to samo,to bierz VW-ena,który ma zdecydowanie krótsze podparcie ud na fotelach przednich,co to oznacza?!Kto wypuszczał się na dalsze trasy ten wie o co chodzi(trudno nogi wyprostować z bólu),SEAT uniknął tego haniebnego błędu !
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Braki techniczne, niesprawność auta - wypadki drogowe
    Niesprawność techniczna pojazdu była w zeszłym roku przyczyną przeszło 150 wypadków drogowych, około 60 z nich miało miejsce z powodu zawinionej przez kierującego niesprawności auta. W konsekwencji zginęło kilka osób, ...
    Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście
    Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...