Leon czy ibiza pomocy

07 Maj 2013, 20:23

witam, jestem dziewczyną i liczę na Waszą pomoc, przede wszystkim Panowie:) zastanawiam się nad kupnem samochodu waham się między ibizą IV i leonem II. który samochód jest mniej wadliwy, który polecacie. Mam on służyć normalnej jazdy, najczęściej do pracy oraz by mało palił, a silnik wchodzi minimum 1,4. kwota jaką chciałabym wydać to najlepiej do 20tys może 21. proszę o pomoc
kizia20
Nowicjusz

Auto: nie mam

07 Maj 2013, 21:40

Podaj dokładnie przedział rocznikowy,gdyż z tymi Ibizami jest tak namieszane,wymieszane ,że Hej!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

07 Maj 2013, 23:12

Ja z kolei wolałbym z tej 2 tolka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], przede wszystkim wysoko się siedzi, pali kolo 5,5 litra, w mieście 6,2, z tyłu dużo miejsca, wygodny fotele, świetnie trzyma sie drogi, pojemny bagażnik 500L , bardzo ladnie spasowana deska, oczywiście kwestia gustu, ale w te pieniądze nie znajdziesz lepszego wozu z takim wyposażeniem! chyba ze zaraz koledzy zarzuca fordami i oplami ;D. Powiedz jeszcze diesel benzyna?
znawca44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 04 1964
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: laguna III
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

08 Maj 2013, 13:46

jeśli chodzi o ibizę to model od 2008-do dzisiaj no ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], oczywiście kolor nie ma znaczenia. myślałam jeszcze o mazda 2. benzyna czy diesel szczerze to jakoś nie ma znaczenia, bardziej chodzi mi o to, że jak kupie to na początku nie chciałabym żeby od razu się zepsuł. na jakiś stronach czytałam, że jeden silnik jest wadliwy itd i nie chce na takiego trafić dlatego zwracam się o pomoc do Was.
kizia20
Nowicjusz

Auto: nie mam

08 Maj 2013, 14:38

Niezbyt udany jest silnik 2.0 TDI. Naprawdę bardziej podoba ci się Ibiza IV od III? Dla mnie ta ibiza IV jest poprostu brzydka w porównaniu do III. Moja rada kup Ibize III z 2007r;)
dany1994
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Diesel

08 Maj 2013, 15:17

Znam wyniki testu na dyst .100 tyś km akurat tego autka, z tym silnikiem :D No i co,szkoda gadać,to wstyd, by auta tak bardzo u nas wielbione, przy tej Ibizie padły jak ktoś, kto zamierzał Dolinę Śmierci przebyć bez wody,do tego w dzień,przy kimś kto jechał sobie autkiem z klimą :D Autko katowane,średnie spalanie 6.4l,przy dynamicznych jazdach,miasto 8.2l.Wygodne fotele,przyjemny design oraz bezawaryjność.Jak testujący podsumowali wyniki testu Seata Ibizy IV----auta VW-gena mogą Seatowi tylko pozazdrościć jakości ,w Wolfsburgu mogą z zazdrości zgrzytać zębami----koniec cytatu! Mało które auto przebyło test i otrzymało tak wysoką notę jak ta Ibiza :!: Jedynie BMW 1,FIAT BRAVO,MAZDA 3,KIA Ceed,VW GOLF ,Opel ASTRA(naturalnie z wybranymi silnikami ) osiągnęły tak wysokie noty.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...