Seat Leon za ile?

29 Lis 2012, 18:24

witajcie :)
udało mi się odłożyć trochę kasy na samochód mam aktualnie 11 tys. zł i zaczynam już na porządnie poszukiwania samochodu. Najbardziej podoba mi się Seat Leon, ale nie jestem pewny ile by mnie kosztował? Chciałbym dostać samochód z roczników 1999-2001, w benzynie/PB+LPG, silnik 1.4, bądź 1.6. Co do wyposażenia to nie potrzebuje nic wielkiego same podstawy, centralny, el. szyby i lustra, wspomaganie. Klimy nie potrzebuję, jednak później teoretycznie łatwiej sprzedać sprzęcik z tym. Znalazłem kilka ofert z Polski (mazowieckie, ew. łódzkie) oraz z Niemiec.

oto linki:
Niemcy (skrócone linki bo tamte są strasznie długie):
1.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

2.

3.

4.

5.

Polska:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przepraszam, że tak dużo, ale każdy z nich wygląda nieźle, jednakże co ja tam wiem, tylko tyle co się naoglądałem przez ostatnie półroku. Ew. zastanawiałem się nad Oplem Astrą G (jednakże tutaj chciałbym już dostać lepiej wyposażony sprzęt). Ew. podajcie jak możecie jakieś swoje propozycje samochodów do podobnej kwoty.
Z góry dzięki za odpowiedzi :piwo:

P.S. zastanawiałem się ile da radę utargować podczas kupna? Ile wy najwięcej zjechaliście z ceny?
Felczy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2011

30 Lis 2012, 12:51

podbijam, żeby nie zginęło
Felczy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2011

30 Lis 2012, 14:13

Co do Leonów z Polski:
1.Musze to napisać ale po zdjęciach widać że z każdej strony auto ma inne odcienie lakieru (widać to szczególnie już na 1zdjęciu gdzie tył auta od połowy jest jaśniejszy od reszty).
2 i 5 niczego sobie tylko środek troche brudny ale to można wyczyścić.
3 i 4 też niczego sobie.
6.No ten ładny.
7.Też ładny ale ten silnik 1.4..
8.Tylna klapa mi coś nie pasuje i 132tys to on kiedyś miał.
7.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2012, 22:45

Do niemieckich dolicz koszty przywozu (tablice zjazdowe, paliwo itp.) i rejestracji (z 1400-1500 zł) no i oczywiście ubezpieczenie.

Co do zbijania ceny średnio można przyjąć 1000 zł w dół, ew. cena w ogłoszeniu 13800 to na 13000. W Niemczech średnio 100-200 EUR chociaż wiele razy zdarzyło mi się że 50 EUR w dół i nie ma gadania.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...