Skaczące obroty Honda civic 1,4 Benzyna/Gaz

27 Sie 2008, 15:36

Witam

Jestem posiadaczem Hondy Civic 1.4 Benzyna/Gaz. Od pewnego czasu po załączeniu silnika, po przy gazowaniu, po puszczeniu pedału gazu obroty silnika wariują. Co może być tego przyczyna?
zygus26
Nowicjusz

• 02 Wrz 2008, 18:38

witam
    ja mam to samo byłem u gazownika i powiedzialmi ze to zalezy od mieszanki gazu
    lysy
    Nowicjusz

Miejscowość: żyrardów

03 Wrz 2008, 13:23

ja miałme to samo w toledo na benzynie , pomogło czyszczenie przepustnicy i silniczka krokowego, u mechanika koszt 60 zł
    sibi26
    Początkujący

03 Wrz 2008, 15:39

Dzięki za odpowiedzi. Jak uda mi się coś z tym zrobić to dam znać.
    zygus26
    Nowicjusz

12 Wrz 2008, 12:41

Witam spotkałem się z takim problemem już wielu autach, więc myśle że na 99% jest to silnik krokowy,- nie zalecam czyszczenia tylko kupno nowego (nie należy do najtańszych części :lol: )
    Pozdrawiam
    pomocy!!!
    malocha
    Nowicjusz

12 Paź 2008, 13:45

Mam to samo.. zabieram sie za wymiane. Tylko wlasnie jak to zrobić zeby nie uszkodzić auta?
    P_ZEBZDA
    Nowicjusz

Miejscowość: SARZYNA
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
      Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...
      Jak sprawdzić normę emisji spalin?
      Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?