Skoda Fabia 1198 cm3. Pytania.

26 Mar 2012, 20:58

Witam. Mam do was pytanie. Otóż chciałbym sie zapytać o kilka spraw dotyczących Skody Fabii 1198 cm3 (65kM /48kW):

1)Ile takie autko pali.?
2)Jak ono sie sprawuje.?
3)Jaka jest żywotność silnika.?
4)Czy karoseria w tych samochodach szybko koroduje.?

Prosiłbym o szybką odpowiedź. Jeśli temat jest w złym dziale prosiłbym moderatora o przeniesienie.
Pozdrawiam.!
jasiu69
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 04 1985

27 Mar 2012, 12:33

Pali mało (do 8 l w mieście)
Rdza jeżeli było myte regularnie, nie zaliczało progów zwalniających albo krawężników (o co w Fabii nietrudno) to gitara.
Psuć to to się przy normalnym przewidzianym przez Skodę użytkowaniu (czyli pana w kapeluszu) nie psuje - poza chyba za słabym akumulatorem co się lubi rozładowywać, być może przez słabe alternatory.
Jako do celu do jakiego zostało przewidziane - czyli miasta - bardzo praktyczne.
Tylko ja mam awersję do tapicerki w tańszych wersjach (szczególnie dotyczy to prucia się materiału przy najtańszej wersji) i zostających czasami w rękach uchwytów od składania oparcia czy klamek wewnętrznych (no mnie to spotkało kilkukrotnie, ale powtarzam, wyposażeniowo miałem podstawę).
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

27 Mar 2012, 14:34

Spalanie niskie przy okazji w miarę dynamiczny. W środku mnóstwo skrytek i schowków funkcjonalnie, ale kurz ma się za to gdzie zbierać.W środku dużo miejsca dla kierowcy , funkcjonalne przyciski.
Marek99
Początkujący

27 Mar 2012, 20:37

Dynamiczny?? Wątpię.... Jeździłem taką Fabią i była chyba wolniejsza od mojej Felicii 1.3 MPi 68KM
LOSMARCELOS
Początkujący

Miejscowość: 127.0.0.1