Skoda Octavia II 1.9 TDI 105 KM

06 Wrz 2008, 09:41

Witam,mam zamiar w niedlugim czasie zmienic auto.
Moim faworytem jest skoda octavia II z silnikiem 1.9 TDI. 105 KM ,to sprawdzona jednostka napędowa w przeciwieństwie do 2.0 TDI. 140 KM o ktorej slyszałem bardzo duzo negatywnych komentarzy.
Prosze uzytkownikow i wszyskich ktorzy mieli kontakt z tym autkiem o opinie i komentarze.
Dziękuje i pozdrawiam
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: TST
Prawo jazdy: 19 07 1993
Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI

27 Paź 2008, 19:11

Mam Skodę Octavię II ale 1,6 FSI w sumie jestem z niego bardzo zadowolony. Duże, wygodne i relatywnie niedrogi serwis. Wcześniej jeździłem m.in. Nissanem Primera 1,8 z 2001 r. i dynamika chyba taka sama.
W pracy 1,9 ma kolega i bardzo zadowolony. Zrób jednak wcześniej jazdę próbną lub pożycz na weekend ponieważ 1,9 TDI 105 KM ma jednak trochę mało tych koników i dynamika sporo słabsza od 2,0 TDI 140 KM.
PiterNZ
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...
    Toyota FT-86 Open Concept
    Na fali popularności nowej sportowej Toyoty podczas Geneva Motor Show 2013 został zaprezentowany samochód, o który pytało wielu fanów marki. Niestety tylko w wersji koncepcyjnej. Toyota FT-86 Open Concept ...