Skrzypienie przy kierownicy

13 Kwi 2020, 21:48

Witam,

czy ktoś z forumowiczów miał problem ze skrzypiącą kierownicą w C4 Picasso II. Problem pojawia się po ok.10 minutach od uruchomienia silnika, na zimnym silniku w ogóle nie słychać. Skrzypienie słychać u góry przy samej kierownicy w okolicach klaksonu. Znalazłem na Youtube filmik z identycznym skrzypieniem

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam
marcopil
Nowicjusz

14 Kwi 2020, 12:44

Ten dźwięk to raczej nie skrzypienie tylko ocieranie się czegoś podczas skręcania kierownicy. Być może jest to taśma od poduszki lub od sterowania przyciskami z kierownicy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Kwi 2020, 13:22

Też czytałem, że może to być od taśmy poduszki, tylko zastanawiam się czemu słychać to dopiero po jakimś czasie, jak samochód nabierze temperatury.
marcopil
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Renault Kangoo Z.E. - 10tyś. sprzedanych egzemplarzy
    Sieć Renault świętuje dziesięciotysięczną rejestrację modelu Kangoo Z.E. – w 100% elektrycznego samochodu dostawczego, europejskiego lidera w segmencie vanów. Klucze do samochodu wręczono panu Gerhardowi Dechowi, ...