Skuter na fakturę Vat

25 Sie 2014, 00:24

Witam
Zakupiłem około tygodnia temu skuter, sprowadzony z Francji uszkodzony na fakturę vat marżę wystawioną na mnie.
Posiadam również wyciąg z danymi firmy tzn z potwierdzeniem, że firma istnieje(nie pamiętam jak to sie nazywa).
Naprawiłem go i chciał bym go odsprzedać. I tu moje pytanie:
-Czy mam jakiś okres na zgłoszenie go do jakiś urzędów np U-S bądź gdzie indziej?
-Czy muszę wnieść jakieś opłaty za niego?
-Oraz przy sprzedaży muszę dać kupującemu to potwierdzenie, tej firmy że istnieje fakturę Vat, oraz umowę K-S miedzy nami, czy coś jeszcze?

Wiadomo że kwota na umowie będzie podana ta co na marży, żeby nie płacić podatek od wzbogacenia.
-Prosił bym o szybką pomoc oraz o uzupełnienie mojej niewiedzy bądź nadwiedzy czy muszę coś jeszcze.
Jaworek165
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Audi A4 B6/ Yamaha BWS
Silnik: 1.8T 190KM/70ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...
    Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...