Jakie assistance na osobówkę ??

13 Cze 2009, 16:06

serwus wszystkim, mam zamiar w najbliższym czasie wykupić sobie assistance, bo wiadomo zbliżają się wakacje i wycieczki bardziej lub mniej zaplanowane są nieuniknione , a ubezpieczenie warto mieć :) poradźcie mi gdzie i jakie wykupić ?? i jakie wy macie i czy kiedyś wam się przydało, dzięki .
komoroszi
Nowicjusz

13 Cze 2009, 18:02

W tamtym roku jechałem z ekipą do Szwecji i koledzy z drugiego auta mieli assistance i coś im się tam spitoliło i dzwonili tam, to im powiedzieli, że jak auto jeździ to po cholerę dzwonią :mrgreen: Nie pamiętam co to było , ale coś średnio poważnego, więc może warto się dobrze przyjżeć jakie assistance mamy...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

13 Cze 2009, 22:58

na pewno warto przeczytać bardzo dokładnie warunki.

Ja miałem rok temu w Samopomocy, okazało się, że działa tylko w przypadku wypadku a mi się akurat przydarzyła awaria techniczna ;(

Teraz mam na wypadek awarii. Zdarzyła mi się awaria i okazało się, że mam limit - chyba 400 zł na holowanie co przy stawce ok, 2 zł za km starczyło na 100 kilometrów (licząc tam i z powrotem). Miałem też wpisane w warunkach, że pomoc, która przyjeżdża ma spróbować usunąć awarię ale oni zajmują się tylko holowaniem.
Dopiero po kilku telefonach do assistance i pokazywaniu warunków umowy właścicielowi firmy, która mnie podholowała do jakiegoś warszstatu gdzie mieli mi ODPŁATNIE ustalić co się stało, spróbowali coś tam powalczyć. Na szczęście okazało się, że mi się tylko klema obluzowała i wystarczyło ją dokręcić i odpalić auto na przewodach. Wróciłem na kołach do domu.
A wersja początkowa była taka - holują mnie 100 km a za resztę płacę już przewoźnikowi z własnej kieszeni - miało być 600 zł !!!

PODSUMOWANIE:
1. czytaj warunki umów
2. zastanów się czy chcesz mieć pomoc w przypadku awarii czy wypadku?
3. jeżeli awaria to zobacz jaka jest kwota na holowanie przeznaczona i zastanów się na ile km to wystarczy - jeśli jeździsz dalej to szukaj lepszych warunków by nie trzeba było płacić jak za zboże w sytuacji krytycznej

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

18 Cze 2009, 13:02

Fajna oferte assistance ma starter, jak zrobisz zakupy w billa, pow. 200 zeta, to dostajesz pakiet na pol roku. nie kosztuje cie to nic, bo zakupy robic trzeba, a tak bedziesz mial assistance i sobie bedziesz mogl przetstowac ubezpieczyciela. najwyzej zmienisz jak ci nie podpasuje.
wizard
Nowicjusz

19 Cze 2009, 11:45

Wejdz na stronę Link4,Liberty Direct i poczytaj o warunkach Assistance.Ja mam w tych firmach i wiem,że są ciekawewarunki za niewielką cenę.Warunki Assistance są do ściągnięcia w pdf.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Cze 2009, 14:22

ooo w tym starterze spoko, skoro za free się dostanie :) czytałem ich regulamin i jest oki. a coś więcej trzeba zrobic czy tylko te zakupy??;> do kiedy ta promocja ??
komoroszi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan X-Trail - segment crossoverów
    Nowy model łączy w sobie uznane tradycje Nissana w segmencie 4x4 z nowymi rozwiązaniami technicznymi czerpiącymi inspiracje z przełomowych crossoverów marki. Wynikiem tego połączenia jest samochód definiujący ...

22 Cze 2009, 22:03

komoroszi napisał(a):ooo w tym starterze spoko, skoro za free się dostanie :) czytałem ich regulamin i jest oki. a coś więcej trzeba zrobic czy tylko te zakupy??;> do kiedy ta promocja ??

Nie, no wystarczy zrobic zakupy z tego co wiem i otrzymujesz pakiet, do kiedy to nie wiem, jak masz stronke z regulaminem, to masz tez czas promocji podany na pewno.
wizard
Nowicjusz

27 Cze 2009, 16:46

no dobra , ja już mam, assistance od Startera dzięki robieniu zakupów, robiłem zakupy na imprezkę dla wszystkich znajomych i grzech byłoby nie skorzystać :P :P :P teraz w jakimkolwiek wyjeździe wakacyjnym będę spokojniejszy o bezpeiczne dotarcie do celu :) pozdrawiam, i dzięki za info
komoroszi
Nowicjusz

24 Mar 2010, 10:27

Temat widzę już dawno nie aktualny. A chciałem Ci polecić aktualne zestawienie assistance 8 ubezpieczycieli: http://blog.mistrz-kierownicy.com.pl/2010/03/23/assistance-analiza-porownawcza/
Ostatnio edytowany przez grzeg1968, 24 Mar 2010, 23:45, edytowano w sumie 1 raz
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

24 Mar 2010, 23:25

Które towarzystwo ubezpieczeniowe oferuje assistance na terenie Polski bez ograniczenia kilometrów? Często robię długie trasy i szukam oferty która zagwarantuje mi holowanie do miejsca zamieszkania gdy jestem oddalony od niego np o 500km
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

29 Mar 2010, 13:17

Holowanie do 500 km ma Hestia Prestiż, ale powyżej 500 km juz płacisz. Jeden mankament, że jest to w miarę drogi pakiet assistance.
grzeg1968
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

08 Maj 2013, 11:01

Ostatnio jak miałam problemy z samochodem na drodze to dostałam namiary na pomoc drogową w Warszawie. Firma okazała się solidna. Pomogła mi nie tylko z holowaniem.
monikan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 1983
Auto: honda
Silnik: 2.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lip 2013, 08:19

Na pewno jesli ktoś coś kupuje, wybiera, decyduje o czymś powinien przeczytać ze zrozumieniem warunki. Dlatego jak ktoś na tym zacnym forum mówi, że assistance startera to super zabezpieczenie to mniej więcej tak jak by mówił, że woda mineralna to wspaniałe wino. Assistance jest wiele. Ale jeśli coś ma być dobre to musi swoje kosztować. Zajmuję się ubezpieczeniami ponad 10 lat i nikt mi nie wmówi, że za 100 czy 200 zł można wygenerować produkt wart zakupu. Są produkty bardzo dobre tylko trzeba poszukać. Nas przyzwyczaja się do "promocji". Kup lizaka a dostaniesz assistance gratis lub za połowę - to bujda. A już za chwilę wejdzie na nasz rynek assistance który powali wszystkich na kolana. Daję im 2 lata na zmonopolizowanie rynku. Widziałem OWU. Jest super.
Assistance
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 1977
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: FORD FOCUS MKII
Silnik: 1.8 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

29 Lip 2013, 20:43

A 34 zł za 7 dni jak w tej ofercie jest korzystne? Napisane jest że pełen wariant
http://www.cuk.com.pl/ubezpieczenia/assistance
Lidia
Nowicjusz

Auto: Opel Astra

28 Lis 2013, 13:13

ja tam wolę osobiście prędzej pakiet assistance startera niz compense, lepiej mi pasuje
galicjusz
Nowicjusz

Auto: Mercedes