Jakie assistance na osobówkę ??

13 Sty 2014, 14:54

zbliżają się ferie i zaczynam się rozglądąć za assistance, ale na taki krótki wyjazd, cena ma znaczenie w moim przypadku :) ale zalezy mi też żeby pakiet nie był mocno okrojony

korzystaliście z czegoś na takie krótkie terminy?
Klaudio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

16 Sty 2014, 11:43

A dlaczego na krótki termin? Nie jest lepiej wykupić na cąły rok? Przecież to około 200 zł i masz spokój ducha, że jak coś się stanie, to zawsze możesz liczyć na pomoc. Przy każdym wyjeździe. W PZU jest do 1000km holowanie. U innych ( nie wiem czy ktoś jeszcze ma 1000km ) jest to około 300 km holowanie i w dodatku zaznaczone też u niektórych, że holowanie tylko do najbliższego zakładu naprawy...MAło kto daje też samochód zastępczy. Ja mam w PZU od kilku lat, raz miałem okazję skorzystać - holowali moje autko z A4 na lawecie spod Krakowa na Tychy, jak o pierwzej w nocy zamarzła mi odma, a na czas naprawy dostałem auto zastępcze, a zaproponowała mi to pani... z PZU, z którą rozmawiałem przez telefon...Uśmiała się, jak się dowiedziała, że auto będę naprawiał u siebie w warsztacie :) i zapytała tylko czy naprawa będzie trwała tydzień czy dwa tygodnie :D Assistance PZU polecm na cały rok. Wcześniej warto oczywiście przeczytać zakres pomocy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Sty 2014, 15:41

zgadzam sie z przedmówcą, lepiej już assistance na cały rok, Starter ma pakiety od 150 zł ,a te krótkie to tez mniej więcej tyle kosztują

wyjdzie ci lepiej, skalkuluj sobie tak naszybko
rover25
Nowicjusz

02 Lut 2014, 14:58

Jeśli assistance jest potrzebne tylko na czas wyjazdu za granicę to nie trzeba kupować specjalnego ubezpieczenia. Teraz TU Europa ma w swoim pakiecie ubezpieczenia turystycznego również assistance na czas wyjazdu. Wtedy wychodzi to taniej i w ramach jednej polisy mamy dwie rzeczy (turystycznej i assistance) :)
SeenCar
Nowicjusz

Auto: Citroen C4

24 Lut 2014, 14:47

Tak po przemyśleniach to jednak dołożyłem i wziąłem na cały rok za granica od Startera. Jeszcze wakacje mnie czekają latem, wiec 2 razy po co płacić.
Klaudio
Nowicjusz

28 Maj 2014, 12:40

No właśnie nie rozumiem po co wykupować assistance krótkoterminowo? Wszedłem sobie na stronę Startera, żeby sprawdzić ofertę i rzeczywiście za cały rok płacisz praktycznie tyle samo ile za te 15 dni. Więc wybór chyba jest prosty.
tabaluga56
Nowicjusz

Auto: Matiz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V40 Cross Country uterenowiony hatchback
    Podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu, na stoisku Volvo oprócz Volvo V40 R-Design, zostanie zaprezentowane całkowicie nowe Volvo V40 Cross Country. Ten crossover wyróżnia się podniesionym o 40 mm zawieszeniem ...

03 Cze 2014, 10:02

Ja akurat mam taką polisę assistance która zaczyna działać powyżej 50 km od mojego miejsca zamieszkania. Czyli jeżeli złapię gumę, skończy mi się paliwo, auto ulegnie awarii to mogę liczyć na pomoc. Była to opcja dodatkowa do AC (koszt to chyba 30 zł w skali roku).
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

24 Sie 2014, 10:22

Dobre assistance to rzeczywiście o połowę mniej stresu - wiem z doświadczenia :)

Radzę jednak trzymać się z dala od MTU. Nie będę tutaj opisywać przypadku mojej siostry, jest masa podobnych komentarzy w sieci. Wybierzcie cokolwiek innego, ale nie MTU.
trybik03
Obserwowany

Auto: Renault Megane II