Sony CDX GT828U 4x52W Jakie głośniki??

11 Sty 2009, 19:10

Witam zamierzam kupic takie radio i głośniki 2 na tył auta 165mm i 2 na przód 130mm ale zupełnie nie wiem czym sie kierować. Nie wiem co to znaczy ze radio ma 4x52w(4 ohms) chciałbym dokupic do tego głosniki ale nie wiem jaka moc moga mieć żeby radio pociągło to wszystko bez wzmacniacza i zeby ladnie dawalo bassem.
nie wiem jak ma 4x52W to znaczy ze suma mocyglosnikow nie moze przekroczyc 208W???
Prosze o pomoc w tej kwestii :?:
bbaskaa
Nowicjusz

14 Sty 2009, 18:55

Jeśli nie zamierzasz zmieniać tapicerki, chodzi tu przedewszystkim o objętość, to zasugeruj się głośnikami które są montowane seryjnie, ale w wersji z ulepszonym zestawem audio (i nie dotyczy to tylko twojego auta). Parametr, który jest najbardziej istotny to dobroć. Oznaczana jest Qts. O reszte nie należy się martwić Trzeba dążyć do tego aby był zbliżony z dokładnością mniej więcej 0.02. Aha moc wzmacniacza nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu, jeśłi zacznie wszystko charczeć to znaczy, że trzeba ściszyć i tyle. Dobrze by było oczywiście, żeby głośniki miały moc większą od wzmacniacza, i chodzi tu o moc znamionową. A producenci głośników różnie definują moc. Trzeba uważać.
kruq
Nowicjusz

18 Sty 2009, 10:08

Dzieki za info
bbaskaa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto zadbać o dobrą widoczność podczas jazdy?
    Zwłaszcza jesienią kierowca powinien zadbać o czystość szyb oraz świateł w swoim samochodzie. To czas, gdy deszcze i mgła mogą negatywnie wpływać na widoczność, a w dodatku przy kiepskiej pogodzie auto łatwiej ulega zabrudzeniu. ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...