Witam. W nowozakupionym signum rok 2007-maj, silnik diesel, pojemność 1,9, 110kW - mam problem.
Nie działa prawie cała elektronika w prawych przednich drzwiach. Tj. I. Nie działa centralny zamek - tzn. zamykając kluczykiem samochód zamykają się wszystkie drzwi prócz PP Jeśli ręcznie wcisnę zamek w tych drzwiach to brak reakcji pozostałych drzwi. II. Nie działa sterowanie prawym lusterkiem - od strony kierowcy jest sterowanie, działa tylko lusterko lewe. III. Nie można sterować szybą elektryczną od strony pasażera - o dziwo można sterować prawą szybą za pomocą przycisków w drzwiach kierowcy (to jedyne elektryczna część, która w drzwiach pasażera działa)
Rozebrałem tapicerkę i okazało się: 1. Przewody od włącznika elektrycznych szyb - w ogóle nie podłączony, odcięte kable. Kabelków z wiązki jest cztery zaś w przełączniku sterowania szybami - pięć. Tylko trzy kolory się zgadzają. Po podłączeniu tych przewodów dalej brak reakcji. 2. Przewód do siłownika zamka nie był w ogóle podłączony (wypięta kostka) - wpiąłem ją w gniazdo siłownika - ale dalej nie działa centralny. 3. Moduł elektroniczny w drzwiach pasażera widać, że był wymieniany bo: w ogóle nie przykręcony, poza tym opisany flamastrem "vectra C"
Moje pytania: a) Czy oryginalny przełącznik do otwierania szyb ma cztery przyciski? (patrz zdjęcie)
bo u mnie jest przełącznik pojedyńczy. Tzn. posiada tylko przyciski A i B. Nie ma w ogóle przycisków (centralny zamek i otwieranie bagażnika C i D )
b) Jaki symbol powinien mieć oryginalny moduł ( na allegro jest kilka, nie wiem który jest odpowiedni: JR, JQ, KP czy może KL) c) ma może ktoś schemat instalacji elektrycznej signum? d) może ktoś zna rozwiązanie na powyższe problemy?
Ja na razie stawiam, na uszkodzony bądź niepoprawnie dobrany moduł w prawych przednich drzwiach.
Szyby elektryczne - musisz wiedzieć jak działa przełącznik tych szyb - przewodów musi być 5. Jak poznasz zasadę działania przełącznika, to z łatwością sprawdzisz zarówno sam przełącznik jak i którego przewodu brakuje oraz jak sprawdzić same przewody, czy są ok. - 2 przewody to od silniczka, jeden to plus, a dwa to masa. Trzeba też sprawdzić, czy są one podłączone w panelu centralnym - tam też mogą być usięte. Co do centralnego - trzeba sprawdzić, czy na obu przewodach jest masa i czy w momencie otwierania/zamykania pojawia się na jednym z nich plus.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Przewodów musi być pięć, tak jak napisał kolega wyżej, przełącznik masz dobry, modół drzwi pasażera trzeba wprogramować do auta, posługując się pinem samochodu, ( i modułu , żeby go zresetować) poza tym, myślę, że masz zmienione drzwi pasażera z wersji angielskiej , lub z wersji z przed liftu. tam masz właśnie ten przełącznik, który jest na zdjęciu i mniej przewodów... No ale wszystko jest do zrobienia:) Jeśli będą pytania - zapraszam
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Systemy bezpieczeństwa, które przekraczają zasięg widzenia Nowoczesne rozwiązania technologiczne dostępne w samochodach marki Škoda to nie tylko udogodnienia zwiększające przyjemność jazdy, ale również narzędzia poszerzające naturalne zdolności percepcyjne kierowcy. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.