REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A sprawdziłes tulejki drązka stabilizatora...Diego1121 napisał(a):łączniki stabilizatora
W tym wypadku trzepaki nic Ci nie dadzą.Wystarczy wjechac na kanał,pobujać samochodem na boki i uwaznie sluchać.Jezeli będą dochodzić głuche odgłosy pukania moga to właśnie być tulejki drązka stabilizatora.Mozna tez wyczuć przykładając w tym miejscu palce.Oczywiście nie neguję z moze to być tez sprawa poduszek na amorkach.Jestem jednak zdania ze nalezy sprawdzić wszystko po koleji i mieć pełną pewność co trzeba wymienić-naprawić..Diego1121 napisał(a):Byłem na trzepakach i gościu nic nie widział od dołu by było nie tak.
Diego1121 napisał(a):Ponawiam pytanie, czy ta guma co jest widoczna na zdjęciu to ją się daje od góry kielicha? Czy to wystaje poduszka amortyzatora którą się daje na amotyzator od dołu?"
W tym przypadku to jest poduszka amortyzatora, ale pytałeś jeszcze...Diego1121 napisał(a):Boże, wy mnie nie rozumiecie. Juz się dowiedziałem że to wystaje poduszka którą się daje od dołu kielicha.
Jesteś pewien że to będzie tylko ta poduszka i że to ona powodował te stuki?Diego1121 napisał(a):co może jeszcze powodować stuki?
Drązek stabilizatora przedniego zaw.zamontowany jest na ławie przedniego zawieszenia na dwoch tulejkach....Diego1121 napisał(a):A gdzie są te tulejki drążka stabilizatora?
Najpierw sprawdz tak jak opisałem to wyzej a dopiero pózniej kupuj...Diego1121 napisał(a):I gdzie je kupić?