Szukam GPSu do śledzenia samochodu

15 Gru 2008, 17:06

Witam
Nie wiem czy to właściwy dział ... ale trudno, mam nadzieje ze nadaje się na mój ciekawy problem.
A teraz do meritum.

Chciałbym zamontować w samochodzie urządzenie (GPS), które pozwoli mi wyśledzić ten samochód w dowolnej chwili przy pomocy tel. kom., komputera bądź innego urządzenia. Nie wiem jak takie urządzenie może się nazywać, wiem natomiast że działa na zasadzie zamontowanego w samochodzie nadajnika GPS.
Schemat wygląda tak: w samochodzie jest nadajnik GPS (najlepiej podłączony pod akumulator żeby działał cały czas), przekazuje on sygnał do mojej komórki z GPSem bądź komputera podłączonego do internetu. To wszystko pozwala wyśledzić samochód w każdej chwili.

Zależy mi na czymś tanim, bez abonamentu bo nie chcę zagonić się w koszty. Fajnie jakby działo z moją komórką - Samsung i780. Słyszałem ze są nawet takie tanie urządzenia ale bez konkretów :( .Ostatnio miałem nieudaną (na szczęście) próbę włamania do samochodu i teraz chcę go trochę zabezpieczyć na wypadek sprytniejszego złodzieja.

Liczę na Waszą pomoc.
kojot80
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

16 Gru 2008, 15:37

http://www.polphone.pl/u/category.php?id=10022 z tym ,że dodatkowo do lokalizatora trzeba wykupic serwer dzieki, ktoremu jest mozliwosc sledzenia pojazdu
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

13 Sie 2013, 21:20

Bardzo dobrze sprawdza się lokalizator pojazdów firmy PetSoft. Można pobrać aplikację na smarthona by móc śledzić auto w każdej chwili. Serwer działa bez zarzutu.
nani
Obserwowany

Auto: peugeot

11 Lis 2013, 21:43

PetSoft problemy z wydajnością na Androidzie 4.3.1
Ktoś miał podobnie. Nie wiem, czy to winna mojego urządzenia czy ewentualnego braku programowania natywnego.
Naviroader
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 1986
Auto: A3

18 Lis 2013, 12:13

u nas w firmie też są podłączone nadajniki i szef siedzi w biurze przed komputerem i tylko sprawdza gdzie, kto itd :p Nie powiem wam dokładnie jaki to system, ale wiem że na fakturce wyszły to groszowe sprawy, więc czasem warto w swoim prywatnym samochodzie zainstalować, za to mamy pewność że znajdziemy złodziei :p
Anka88
Nowicjusz

Auto: Nissan

24 Lip 2015, 00:15

U nas bardzo dobrze sprawdzają sie Alfatracki: http://www.alfatronik.com.pl/alfatrack-mini-lokalizator-gps-alfatrack-200-platforma-p-894.html w każdym z ośmiu samochodów jest jeden i po dłuzszym czasie zauważylismy że koszty zuzycia paliwa znacząco zmalały, kierowcy wiedzą że jeżdzą z lokalizatorami wiec pewnie dlatego.
piter60
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 1994
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...

30 Sie 2015, 00:00

Hej piter, też jeżdżę z lokalizatorem alfatrack, ale z S-300, ale widze ze parametry są podobne, lokalizator przydaje sie nieraz w czasie jazdy ale jest tez pewnym zabezpieczeniem w przypadku kradzieży auta.
kondzio890
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2002
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi

26 Wrz 2017, 22:55

Z własnego doświadczenia mogę polecić firmę Transmobil, która w zakresie śledzenia GPS ma bardzo rozbudowaną ofertę. Nie tylko kontrolują lokalizację samochodu, ale także na przykład zużycie paliwa. Wszystko jak na razie odbywa się w prawidłowy sposób, od kilku miesięcy nie spotkał mnie żaden kłopot.
kamil6565
Nowicjusz

Auto: Renault megane

04 Paź 2018, 11:36

Ja proponuję Ci zainwestować w sprawdzony sprzęt. Najlepszy (a mam spore porównanie) jest sprzęt firmy TRANSMOBIL. Tylko firma ta współpracuje wyłącznie z firmami, a nie osobami prywatnymi, więc jeśli chcesz taki lokalizator wykorzystać do celów prywatnych, raczej się nie uda.
Jacus64
Nowicjusz

18 Paź 2018, 13:45

Ja korzystam i polecam monitoring ikol. Tani abonament, bardzo dobry jakościowo sprzęt, duży wybór usług dodatkowych i najlepsze jest to, że można sobie skonfigurować system pod swoje potrzeby. Bardzo spoko opcja.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla