Tablet jako urządzenie multimedialne w samochodzie.

24 Mar 2014, 13:08

Witam Forumowiczów,

Zbliżam się do zmiany samochodu i będzie to pewnie coś z VAGa i w związku z tym zamierzam zrobić sobie multimedialny kombajn w aucie. W obecnym autku Seat Ibiza II FL niestety radia fabryczne jest na kasety bez możliwości wymiany, więc musiałem wziąć sprawy w swoje ręce i wstawiłem tam radio JVC co niestety spowodowało utratę centralnego zamka z pilota :/
W nowym aucie chce zamontować 7calowego tablet niestety z andkiem, bo z windowsem trochę za drogie przy moich wydatkach i chcę go wbudować w kokpit auta.
Upolowałem nisko budżetowy tablet z DVB-T i GSP:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Oczywiście nie musi być koniecznie ten ale chciałbym żeby miał DVB-T, GPS, BT i jeśli będzie więcej pieniążków to może 3G z Areo.
Moje szybkie pytania ( jeśli ktoś zna odpowiedź to będę wdzięczny ):
- Czy orientujecie się czy wyjście antenowy DVB-T jest jednocześnie anteną dla FM? ( bo mini-jack będzie pełnił funkcje transmitera sygnału audio do wzmacniacza i może to kolidować z FM )
- Czy wbudowana antena samochodowa, która służy do odbioru sygnału FM - może posłużyć jako przedłużenie anteny DVB-T?
- Czy orientujecie gdzie można kupić okrągły przycisk, który pełnił by po naciśnięciu z góry funkcje on-off a po przekręceniu w lewo/prawo zastąpił by switche głośności?
- Czy orientujecie się czy tablety z androidem 4 obsługują kamery wifi?

Z góry dziękuje za odpowiedzi. Po zakończonym projekcie wrzucę tutoriala ze zdjęciami jak by ktoś też chciał się w to pobawić.
errorfree
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza II 1.9 Tdi 2000 rok

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi e-tron GT concept - elektryczny samochód koncepcyjny
    Audi e-tron Trzecie. W Los Angeles, światowej stolicy filmu, na odbywającej się tam wystawie motoryzacyjnej cztery pierścienie przedstawiają nową gwiazdę. Zobaczyć tu można przygotowane specjalnie na to wydarzenie auto koncepcyjne ...
    Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...