Tanie auto

23 Sie 2012, 16:47

Cześć ,poszukuje taniego sredniego auta 4-5 tys zł w tym oc . Zalezy mi na samochodzie z gazem najlepiej z silnikiem <1,6 . Wpadł mi w oko fiat brava , tylko przeczytalem gdzies ze te z silnikiem 1,4 lepiej sobie podarowac , zostaje 1,6 90 km /103km i tutaj moje pytanie jaka jest roznica w spalaniu miedzy tymi silnikami i czy dostane ta mocniejsza wersje w tych pieniadzach w przyzwoitym stanie. Ktos proponowal mi kiedys audi B3 ,wiadomo blacha w ocynku , czesci mozna dostac na szrocie ale troche boje sie zeby nie okazala sie to studnia bez dnna ,wkoncu to 20 paro letnie auto a chcialbym jeszce pare lat pojezdzic w miare tanim kosztem.Jesli mozecie to powiedzcie mi cos wiecej o tych samochodach jestem takze otwarty na wasze propozycje , byle nie palil za duzo i byl 5d z gory dzieki
Matluk22
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 06 2012
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Sie 2012, 17:22

Co do tych samochodów które podałeś to ci nie pomogę bo nigdy nimi nie jeździłem a pisać nie będę tego co mówią inni bo to ich opinie a nie moja :-)
Natomiast jeżeli szukasz taniego i oszczędnego autka które się nie psuje to mogę ci polecić jedno które sam miałem jako pierwsze moje autko i byłem z niego bardzo zadowolony jest to Mazda 323F pierwszej generacji, fakt jest to stare auto można powiedzieć że dziadek ale gwarantuję pełną satysfakcję z niego, Silnik 1.6 88KM spalanie to zaledwie 6-7l/100, stary porządny motor, silnik nie do zajeżdżenia, zawieszenie również idealnie dopracowane, auto mimo że staruszek ale oferuje pełną elektrykę która działa niezawodnie. Jedyne na co należało by zwrócić uwagę przy zakupie takiego modelu to stan blacharski są dwa miejsca na które trzeba zwrócić uwagę żeby potem się nie zdziwić !
1.Progi
2.Kielichy Amortyzatorów (to jest najważniejsze żeby były zdrowe)

Nie wiem tylko czy spodobają ci się jej światła bo co niektórzy takich nie lubią ale ocenę zostawiam tobie ;-)
raddim
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 1985

23 Sie 2012, 20:32

Za 5000zł można już znaleść silnik 1.2 który jest chyba najlepszy,1.6 jest paliwożerny.
Ja od siebie dodam Lanos,spalanie to max 10l lpg,blacha ocynk,części tanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012