Technik pojazdow samochodowych

21 Gru 2010, 20:08

hey.co myslicie o szkole policealnej technik pojazdow samochodowych?czy oplaca sie tam isc-bedac wczesniej po hotelarstwie.czy wyniose stamtad odpowiednia wiedze?wiem ze szkola zalatwia praktyki.
jak myslicie?
kubaFan
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

21 Gru 2010, 22:51

Wszystko zależy od tego, czy masz takie zainteresowania i co oraz ile wiesz na temat samochodów.
Być fachowcem od samochodów i być fachofcem, to wielka różnica. W obecnych czasach przy samochodach nie da się ścieminiać - trzeba naprawedę coś umieć i wiedzieć na ten temat, by zarobić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Gru 2010, 23:59

Ja chodzę do takiej szkoły i powiem że mając 20-30 godz danego przedmiotu w ciągu roku szkolnego nie jesteś w stanie się wszystkiego nauczyć tak jak w technikum dziennym. Tym bardziej że skończyłeś hotelarstwo czyli nie miałeś na lekcjach nic o metalach nie mówiąc już o budowie samochodu tak że ciężko się czegoś nauczyć w tak krótkim czasie, ale ja Cię nie zniechęcam spróbuj może zostaniesz majstrem silnika:D
Ps: Nie dawno też ktoś założył taki temat i o dziwo też był z Poznania. Skontaktuj się z nim, może razem będziecie chodzić. Ale musisz poszukać ten temat bo mi się nie chce ale też był w motokąciku

[ Dodano: 22 Grudzień 2010, 23:06 ]
masz tu link ale gość chyba usuną konto bo pisze jako "Gość" a w tedy był zalogowany
https://www.forumsamochodowe.pl/mechanik ... t40518.htm
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005