PREMO - czy zna ktoś tę markę kosmetyków samochodowych?

31 Sie 2018, 09:11

Hej ludziska,
Czy ma ktoś może osobiste doświadczenia z kosmetykami Premo? Trafiłem ostatnio na ich stronę na Facebook'u, bo jakiś konkurs reklamowali. Ciekaw jestem czy faktycznie są takie dobre jak piszą, czy nadają się do użytku domowego a nie jak sugerują do myjni parowych.
Ktoś coś? Będę wdzięczny za opinie.
combi1
Nowicjusz

31 Sie 2018, 09:36

combi1 napisał(a):Ciekaw jestem czy faktycznie są takie dobre jak piszą, czy nadają się do użytku domowego
Raczej nie bo z tego co wiem te ich środki są bardzo agresywne i trzeba uważać jak się je stosuje. Może napisz najpierw do czego dokładnie potrzebujesz środków do pielęgnacji czy mycia to wtedy będzie łatwiej doradzić bo do "użytku domowego" to szerokie pojęcie :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

31 Sie 2018, 09:46

W sensie takim, czy tylko trzeba mieć myjnię parową, czy w warunkach domowych można ich używać i czy będą tak samo skuteczne?
combi1
Nowicjusz

06 Wrz 2018, 14:53

combi1 napisał(a):W sensie takim, czy tylko trzeba mieć myjnię parową, czy w warunkach domowych można ich używać i czy będą tak samo skuteczne?
Nie musisz mieć myjni parowej. Nie wiem o jaki dokładnie ci środek chodzi i co chcesz wyczyścić ale możesz spróbować je zastosować. Środki agresywne to takie których używa się do bardzo mocnych zabrudzeń i mogą w nie odpowiednim stężeniu zniszczyć bezpowrotnie powierzchnię którą czyścimy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Mar 2022, 09:18

Zamawiam środki od nich bo mają dobre. Zresztą kiedyś podpatrzyłem na myjni ręcznej jak tego używają i z ciekawości zamówiłem. Dziś większość środków do mycia zarówno z zewnętrz jak i wewnątrz mam od nich. Nie mam żadnych problemów - wystarczy dobrze przeczytać instrukcję bądź po prostu na ich stronie dobrze się wczytać.
jGarnek
Obserwowany

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Silnik: 20tsi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...