Toyota Carina E 2,0TD - silnik szarpie przy 1500 obr/min

06 Cze 2009, 13:01

Wymieniłem w swoim aucie toyota Carina E 2,0 TD 96r głowicę na nową po 5000 km mam jechać do mechanika na regulacje zaworów.

Problem jest taki że przed zmianą głowicy i po zmianie głowicy silnik szarpie na niskich obrotach szczególnie pod obciążeniem jest to mocno wyczuwalne i słychać taki szmer jakby zawory rzęziły. Przy 1500 obr/min jest to zjawisko zrozumiałbym że by buczał silnik że jest zbyt mocno obciążony ale czemu szarpie, solidne wibracje jakby dostawał z przerwami ropę (skokowo) Czy to to może być tego przyczyną - luzy zaworowe?

A możne to pompa? Słyszałem coś o zaworkach zwrotnych możne one wpadają w rezonans?
Słyszałem ze to może być pompa podciśnienia ale hamulce działają super, nie wiem jak ją sprawdzić.
Grzegorz
grzesaw
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      10 faktów na temat programu ogniw paliwowych Hyundaia
      Do końca 2015 roku na europejskich drogach pojawi się 250 egzemplarzy modelu Hyundai ix35 Fuel Cell napędzanego ogniwami paliwowymi. Do końca 2015 roku do europejskich klientów trafi 250 egzemplarzy modelu Hyundai ...