Turbo nie dziala po wymianie rozrzadu

10 Paź 2011, 00:08

Witam. Jestem posiadaczem Passata b5 fl z 2002 r i mam w nim problem. Po wymianie rozrządu w tym aucie momentalnie (zaraz po wyjechaniu z warsztatu) odczułem brak mocy w aucie, dodam jeszcze ze auto było myte pod ciśnieniem i mechanik czyścił kabel który należał do turbo ponieważ zaległa się tam woda. I teraz pytanie co się z tym turbo stało?? Przed wymiana wszystko chodziło jak ta lala. Komputer pokazuje ze ciśnienie jest za duże i się turbo przeładowuje. Proszę o pomoc z góry dziękuję
brotherofhell
Nowicjusz

Miejscowość: OGL

10 Paź 2011, 20:24

pomoże ktoś?? Dodam jeszcze ze po wyłączeniu silnika turbo działa, a nie raz od początku wgl nie działa
brotherofhell
Nowicjusz

Miejscowość: OGL

10 Paź 2011, 23:09

musisz przeglądnąć sterownie turbiny: wężyki, elektrozawór i przewody elektryczne do niego.
andrzej_124
Stały forumowicz

11 Paź 2011, 15:34

Ja tak miałem jak przewody do turbo były zaśniedziałe i styku nie było . po wymianie na nowe zaczęła śmigać . Warto zainwestować i wymienić jak coś z nimi nie tak bo regeneracja nie zawsze jest ok.
piotrlego
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...