Ucieka gaz

28 Mar 2012, 19:07

witam, z mojego cienkiego ucieka powoli gaz z zaworu tankowania, wiem musze go wymienic to oczywiste, pytanie czy musze wyjezdzic gaz do konca zeby mozna go wymienic, pozdrawiam
robert0066
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 08 1971
Auto: seicento

28 Mar 2012, 19:38

nie, na butli masz dodatkowy zawór, wycieka tylko to co masz w wężu
przynajmniej tak powinno być :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

30 Mar 2012, 14:41

Tak jest! Wycieka tylko z przewodu,może być zabrudzona kuleczka uszczelniająca,lub sprezynka słabo dociska,dużo z tym roboty nie ma.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

30 Mar 2012, 16:47

PhantomASA1 napisał(a):może być zabrudzona kuleczka uszczelniająca,lub sprezynka słabo dociska

Kuleczka zabrudzona - być może . Ze sprężyną to już pisaliśmy w którymś tam temacie , że ona ma nie dociskać kulki , bo będą problemy z zatankowaniem . Ją dociska ciśnienie gazu . Zresztą przypomnę problem-z-wlewem-gazu-vt48872.htm?hilit=zaw%C3%B3r
No ale nie neguję innego rozwiązania konstrukcyjnego z tym że trzeba to najpierw rozpatrzyć naocznie i z rozwagą przystąpić do działania .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

30 Mar 2012, 18:08

Ja widzę kulkę stalową w samym wlewie,ta sprężynka aż znowu nie dociska jej tak mocno,ciśnienie gazu z pistoletu jest zdecydowanie mocniejsze.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Praktyczny mały samochód hybrydowy
    Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...