Uwaga na auto komis "Galaxy" w Mysłowicach

02 Sie 2024, 18:15

Cześć!
Dotknęła mnie ta sama "zaraza"...
W czerwcu zakupiłam samochód marki Honda z autokomisu Galaxy. Samochód miał być bezwypadkowy. Przegląd przeszedł bez problemu - oczywiście punkt kontroli pojazdow wybrany przez tych ***. Tego samego dnia po zakupie odpadła duża część układu wydechowego. Zabrałam Samochód do mechanika, który poinformował mnie, żeby zabrać samochod na jeszcze jeden przegląd, ale w inne miejsce. Po ponownym przeglądzie okazało się, że jest cała lista usterek. Kontroler powiedział, że przednie koła mogą odpaść w każdej chwili, a amortyzacja jest zerowa. Dziury łatane watą i przykryte papą! Próbowałam sprawę załatwić grzecznie, ale sprzedawca wychodzi z założenia, że nie zrobił nic złego. Nie odpisuje na listy, zerowy kontakt. Sprawa została przekierowana do sądu choć uważam, że to za mało. Szok, że ktoś taki nadal ma autokomis, a jego żonka ma czelnosc startować do urzędu miasta... Cieszę się, że trafiłam na to forum. Dzięki niemu dowiedziałam się, że mogę sprawę również nagłośnić w TVN Turbo.
Patkas93
Obserwowany

02 Sie 2024, 20:43

Uuuuu, przykre. Takich pseudo sprzedawców powinno się tępić, jak stonkę ziemniaczaną. TVN Turbo dobry pomysł. Niech cała Polska się dowie. Sąd też wskazany, choć takie sprawy długo się wleką. Mam nadzieję, że ta Honda nie kosztowała krocie.
fynooh
Nowicjusz

24 Sie 2024, 10:59

Witam serdecznie,

problem , który Pani opisuje nie dotyczy mojego komisu i mnie jako sprzedającego ze względu na to , że po pierwsze w czerwcu nie sprzedałem żadnej Hondy , po drugie nikt w sprawie jakichkolwiek usterek ze mną się nie kontaktował , jeśli by to mnie dotyczyło to z pewnością próbowałbym ten problem rozwiązać tym bardziej jeśli usterka miała miejsce na drugi dzień po zakupie , nie była Pani u mnie osobiście ani też nie otrzymałem żadnego listu , żonę mam , ale nie startuje do żadnego urzędu miasta , proszę więc o dokładne sprawdzenie gdzie i od kogo Pani kupiła samochód marki Honda .
Pozdrawiam
KOMISGALAXY
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Avensis Emotion i Hilux Adventure - specjalne edycje
    Specjalne edycje popularnych modeli Toyoty wzbogacą ofertę koncernu Toyota Motor Poland. Już od połowy września br. będą dostępne modele Avensis Emotion, oraz model Hilux Adventure. W obu przypadkach popularne modele koncernu ...